Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Pornic Frankrijk

Aan de Atlantische Kust ligt in de regio Pays de la Loire een ideale plaats om te kamperen: Pornic. Bij dit dorp is genoeg te beleven. Aan een mooi zandstrand liggen of in de meest bosrijke regio van Frankrijk een leuke outdoor activiteit doen met het hele gezin, vanuit Pornic kan het allemaal. Breng ook eens een bezoekje aan havenstad Nantes, historische zeestad Saint-Nazaire, La Roche-sur-Yon of eiland Île de Noirmoutier.

Lees meer

Vanuit uw camping in Pornic bezoekt u de vele winkeltjes, terrasjes en markten die het dorp rijk is. Neem ook eens een kijkje bij de vissers in de vissershaven of bij de zeilboten in de jachthaven. Als u een portie vis koopt, kunt u deze 's avonds op camping vers bereiden op de barbecue. Dat geeft pas een echt zomers kampeergevoel! Daarnaast zijn er in de buurt van Pornic drie plekken waar prehistorische hunebedden te vinden zijn: Mousseaux, La Joselière en La Prédaire. Erg interessant om even een bezoekje aan te brengen. In de bosrijke omgeving van Pornic zijn activiteiten voor het hele gezin te doen en veel campings liggen vlak bij het strand!

Wilde dieren spotten op safari

In een jeep samen met een gids dieren spotten? Dat levert een fantastisch verhaal op voor de thuisblijvers en een blijvende herinnering voor het hele gezin. De wilde leeuwen en olifanten lopen op aaiafstand om de auto heen bij dierentuin Planète Sauvage. Op een half uurtje van Pornic beleeft het hele gezin dit grootse avontuur, voor een spannende safari is een reisje naar Afrika dus geen vereiste. Ga ook eens langs bij de spetterende dolfijnenshow of wandel over een hangbrug door de apenjungle. Pak een lunchpakketje in en trek gerust een hele vakantiedag uit voor een uitje in deze bijzondere dierentuin.

Eilandtrip naar Île de Noirmoutier

De natuur rondom de campings bij Pornic is mooi, maar wat natuur betreft is het eiland Île de Noirmoutier ook een echte bezienswaardigheid. Op dit prachtige eiland zijn verschillende dingen te doen voor het hele gezin:

 • Grootste vlindertuin van Frankrijk
  Laat u betoveren door de fladderende kleurenpracht in het grootste vlinderverblijf van Frankrijk: L’Île aux Papillons. De gevleugelde vrienden vliegen vrij rond tussen de tropische bloemen en planten.
 • Zeeleeuwenshow in Sealand Aquarium
  Ontdek de wondere waterwereld in het Sealand Aquarium. Breng een bezoekje aan de zeeleeuwenshow, die u een verrassende voorstelling voorschotelen.
 • Zoutmoerassen
  Leuk om te zien: op het eiland vindt u ook zoutmoerassen. Hier wordt op traditionele wijze zeezout gewonnen.

Een dagje Nantes

Een campingvakantie in Pornic betekent ook dat u vlak bij de stad Nantes bent. Heeft u zin om een dagje een leuke stad te bezoeken vanaf de camping, dan is Nantes zeker een aanrader. Zowel voor kinderen als volwassenen zijn hier bijzondere activiteiten te ondernemen:

 • Bezoek de LU-koekjesfabriek
  Iedereen kent de LU-koekjes, maar wist u ook dat ze uit Nantes komen? In de oorspronkelijke fabriek zit tegenwoordig een cultureel centrum waar onder andere exposities te zien zijn. Daarnaast is koekjesfabriek Le Lieu Unique (LU) ook een leuke plek voor een kopje koffie met een biscuitje of een lunch, want in de toren van de fabriek zit een gezellig café.
 • Bijzondere zeedieren in de Carrousel des Mondes Marins
  Bedien zelf een van de fantasievolle onderwaterdieren op de draaimolen en laat ze tot leven komen. De Carrousel des Mondes Marins heeft maar liefst drie verschillende niveaus, dus zet deze unieke ervaring op uw verlanglijstje. De carrousel is onderdeel van het kunstproject Les Machines de  L'Île op het eilandje L'Île de Nantes, midden in de stad.
 • De Grote Olifant
  Een bekende attractie in Nantes is Le Grand Éléphant van Les Machines de L'Île. Op deze gigantische mechanische olifant kunt een plekje bemachtigen in een bakje op zijn rug. Hij loopt het hele eiland rond en spuit onderweg andere bezoekers nat met zijn slurf!

Kinderen vermaken zich ook prima op een camping in het Franse Pornic. Campings zijn vaak volledig uitgerust met speeltoestellen en er is altijd een zwembad of strand. Ook zijn er campings met een aquapark en een zwemparadijs. Op de Franse campings zijn veelal ook kidsclubs en animatieteams aanwezig, waar soms ook Nederlands wordt gesproken. Natuurlijk kunt u zelf uw caravan, vouwwagen of tent meenemen op vakantie, maar u kunt ook kiezen voor een luxe accommodatie, zoals een comfortabele SunLodge mobile home of ingerichte lodgetent.

Het weer

Pornic ligt aan de Atlantische kust en heeft hierdoor een fantastisch kampeerklimaat. In de zomermaanden juni, juli en augustus kunnen temperaturen oplopen tot 25 graden. Ook met de zon zit het wel goed, want met 9 zonuren per dag in juli hoeft u niet bang te zijn voor slecht weer.

Campings in de buurt van Pornic Bekijk campings

No image

Camping La Yole ****