Ga naar de homepage

Camping Pornichet Frankrijk

Pornichet is een kustplaats in het westen van Frankrijk in het departement Loire-Atlantique. Dit vissersdorpje is een heerlijke plek om te kamperen. Pornichet is omringd door stranden en schitterende natuur, en in de buurt liggen enkele mooie Franse plaatsen. Neem tijdens uw kampeervakantie bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de historische zeestad Saint-Nazaire, Nantes of het middeleeuwse Guérande.

Lees meer

Campings bij Pornichet

De campings in de buurt van Pornichet hebben de kampeerder veel te bieden. Zo kunt u op veel campings een zwembad (met peuterbad), speeltuin, animatieprogramma en sportterrein vinden. Er is dus genoeg te doen voor groot en klein. De meeste campings beschikken ook over wifi, waardoor u gemakkelijk alvast een dagje vooruit kunt plannen, gewoon vanuit uw campingstoel bij uw kampeerplaats of stacaravan.

Tips

 • Natuurgebied van Brière
  Natuurgebied van Brière: Dit regionaal natuurpark van Brière, ten noorden van Pornichet, is een prachtig moerasgebied waar u een grote verscheidenheid aan vogelsoorten kunt tegenkomen. Geniet te voet, op de fiets of in een bootje van de natuurpracht.
 • Strandclubs
  In een badplaats mogen de strandclubs voor de kinderen natuurlijk niet ontbreken. In Pornichet is er genoeg keuze voor de kids. In een van de strandclubs kunnen ze zich uitleven tijdens sporttoernooien en spelletjes.
 • Zoutvelden
  Rondom Pornichet liggen vele zoutvelden. Een bijzonder aanzicht Ook kunt u musea over zoutwinning bezoeken, zowel in Batz-sur-Mer als in Guérande.
 • Château de la Baule
  Neem een bezoekje aan het Château de la Baule, gelegen op nog geen tien minuutjes rijden van Pornichet in het regionaal natuurpark van Brière. Dit kasteel is leuk voor jong en oud, want u vindt er ook een klim- en speelpark voor de allerkleinsten.