Ga naar de homepage

Campings in Jard-sur-Mer Frankrijk

Geniet op de camping in Jard-sur-Mer in de Vendée met het hele gezin van alles wat de Franse natuur en cultuur te bieden heeft. Aan de ene kant heeft Jard-du-Mer een lange kuststrook, terwijl het aan de andere kant grenst aan langgerekte moerasgebieden en bossen. Eén ding is zeker, op de camping in Jard-du-Mer bent u van een zonnige kampeervakantie gegarandeerd!

Lees meer

Ontspannen genieten

De campings in Jard-sur-Mer liggen allemaal vlak bij het strand, zodat u vanaf de camping te voet de zee kunt bereiken. Liever een dagje ontspannen op de camping? Dat kan! Er is namelijk meer dan genoeg te doen voor jong en oud. Luier bijvoorbeeld lekker bij het zwembad of bij de stacaravan met een goed boek of een ijsje, terwijl de kinderen nieuwe vriendjes maken bij de kinderclub. De omgeving van Jard-sur-Mer is daarnaast leuk voor het hele gezin:

  • Dierentuin Les Sables d’Olonne
    Op nog geen halfuur rijden van Jard-du-Mer ligt de dierentuin van Les Sables d’Olonne, met luipaarden, leeuwen, apen en talloze soorten vogels. De dieren worden op gezette tijden gevoed en u kunt daarbij zijn.
  • Fietsen
    De omgeving van Jard-sur-Mer is redelijk vlak, ideaal voor een lekkere fietstocht! Bij de camping zijn vaak fietsroutes te vinden die u door de omgeving leiden. Een fietstocht brengt u langs de uitgestrekte moerassen net iets buiten Jard-sur-Mer en de mooie kuststrook. Stop onderweg bij de lokale boulangerie voor een heerlijke, typische brioche uit de Vendée voor wat extra energie om uw fietstocht te vervolgen.
  • Aquarium Le Septième Continent
    Haaien, zeesterren, roggen en talloze andere zeedieren zijn te zien in dit aquarium. Het leuke aan het aquarium is dat verschillende geografische gebieden, zoals de Atlantische Zee en het Great Barrier Reef, zijn nagebootst met in elk gebied ook de dieren die daar leven. Het aquarium heeft daarnaast ook een ‘voelbassin’, iets dat vooral voor kleine kinderen een hele belevenis is.

Le Marais Poitevin

Vanaf Jard-sur-Mer is het misschien een stukje rijden, maar Le Marais Poitevin (ook wel Groen Venetië genoemd) is meer dan de moeite waard. Dit groene gebied is met water doordrenkt en daarom niet zonder reden het grootste moerasgebied aan de Atlantische kust van Frankrijk. Door dit moeras kunt u prachtige fietstochten maken, of bezoek het gebied onder leiding van een gids met een motorbootje of per kano, wat ook leuk is om met kinderen te doen! De oude bomen met felgroene bladeren die over het water hangen zijn een sprookjesachtig gezicht.

Het weer

Aangename temperaturen van rond de 25°C en veel zonne-uren zijn kenmerkend voor het weer in Jard-sur-Mer. Ideale ingrediënten voor een heerlijke kampeervakantie aan het strand. Liever in het laagseizoen op vakantie? Jard-sur-Mer is dan met prima temperaturen een goede kampeerbestemming om lekker uit te waaien aan het strand of een lange wandeling te maken langs de kust en door de bossen.