Ga naar de homepage

Camping Olonne-sur-Mer Frankrijk

Aan de zonnige kust van de Atlantische Oceaan ligt het strandplaatsje Olonne-sur-Mer. Hier kunt u heerlijk op het strand luieren of lange wandelingen maken. Ook is Olonne-sur-Mer een prima uitvalsbasis om het mooie Franse departement Vendée te ontdekken. Een dagje op de camping blijven is echter absoluut geen straf. Zeker niet als u verblijft in een van de ruime stacaravans. Maar natuurlijk mogen ook de kampeerplaatsen er wezen. Op de campings in Olonne-sur-Mer wordt het u in ieder geval zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Lees meer

In en om Olonne-sur-Mer

In Olonne-sur-Mer en omgeving is genoeg te doen. Natuurlijk is het er heerlijk wandelen en fietsen, en naar het strand gaan mag ook niet ontbreken tijdens de vakantie. Maar ook voor uitstapjes met het hele gezin zit u goed in Olonne-sur-Mer.

  • Speciaal voor de zoetekauw heeft Olonne-sur-Mer het chocolademuseum. Hier kunt u tijdens een rondleiding aanschouwen hoe al die heerlijke pralines nu eigenlijk worden gemaakt. En daar hoort natuurlijk ook het proeven bij.
  • In het naburige Les Sables-d’Olonne vindt u de Zoo des Sables-d’Olonne. In deze ecodierentuin zullen uw kinderen tussen alle tijgers, aapjes en giraffes de tijd van hun leven hebben.
  • Nog een attractie voor het hele gezin in het nabijgelegen Talmont-Saint-Hilaire: het kasteel van Talmont. Dit 11e-eeuwse kasteel was in de middeleeuwen een thuis voor koning Richard Leeuwenhart. In het hoogseizoen leven de middeleeuwen er voort: dan worden er shows opgevoerd en rondleidingen gegeven in middeleeuwse stijl.

Nantes

Op iets langer dan een uur rijden van de campings in Olonne-sur-Mer ligt Nantes. Deze havenstad is in de twintigste eeuw opgebloeid als cultuurstad, en nog steeds is Nantes zeer de moeite waard. De vele bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van de hertogen van Bretagne en de Sint-Pieterskathedraal, maken uw kampeervakantie in Olonne-sur-Mer compleet. Pas wel op voor de Machines de L’île wanneer u door Nantes loopt, de enorme machinale beesten die door de stad heen denderen. Deze machtige kunstwerken, geïnspireerd op de boeken van Jules Verne en de schilderingen van Leonardo da Vinci, moet u zien om erin te geloven. Ook deel van dit kunstproject zijn levende stalen boom en een buitengewone draaimolen. Een geweldige attractie voor de kids!

Naar de camping

Waterglijbanen: die zijn er genoeg op de campings in Olonne-sur-Mer. Gelukkig komen ze allemaal uit in een groot zwembad, want anders zouden ze niet zo leuk noch functioneel zijn. Maar waterplezier wordt u wel gegarandeerd wanneer u gaat kamperen in Olonne-sur-Mer. Daarnaast kunnen uw kinderen (maar uzelf natuurlijk ook) zich uitleven in de spelletjeshal, op de sportvelden of in de speeltuin. Ook het animatieteam zorgt ervoor dat ze zich geen moment vervelen. En even relaxen bij uw stacaravan, camper of tent is ook een goede optie. Zeker als u weet dat veel campings in Olonne-sur-Mer beschikken over wifi.

Het weer

De vele zonuren en weinige regenval maken van Olonne-sur-Mer een perfect vakantieplekje om de zomervakantie door te brengen. In de zomermaanden stijgt de temperatuur vaak tot zo’n vijfentwintig graden. Heerlijk weertje dus voor een strandwandeling.