Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Campings in St. Gilles-Croix-de-Vie Frankrijk

St. Gilles-Croix-de-Vie staat bekend om zijn uitgestrekte zoutmoerassen, lange kuststrook en sfeervolle haven. In de omgeving worden vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud, waardoor het een ideale kampeerbestemming is voor het hele gezin. Daarnaast bent u vanaf de camping in St. Gilles-Croix-de-Vie zo in leuke steden als Nantes, Les Sables d’Olonne en Challans en ook een boottochtje naar het eiland Île-d’Yeu behoort tot de mogelijkheden.

Lees meer

Heerlijk vakantie vieren

Een dagje strand of juist lekker luieren aan het campingzwembad of bij de stacaravan, op de camping in St. Gilles-Croix-de-Vie kan het allemaal. Wie geen zin heeft om te watersporten of zonnebaden op het strand, kan zich uitleven op het sportveld en de kleintjes kunnen aansluiten bij de kinderanimatie. En als u even geen zin heeft om te koken ’s avonds kunt u ook lekkere frietjes afhalen bij de snackbar of een tafeltje reserveren in het campingrestaurant. Ook in het centrum van St. Gilles-Croix-de-Vie heeft leuke restaurantjes waar u goed kunt eten. Wat is er verder te doen in St. Gilles-Croix-de-Vie en omgeving?

  • Nantes
    In deze stad bepaalt de immens grote kathedraal boven het straatbeeld. Met zijn gotische uitstraling, tombes en crypten is het een bijzondere plek om te bezoeken. Vanaf de kathedraal staat u zo op het Place du Bouffay, het middeleeuwse hart van de stad. Het gebied rondom het plein is alleen toegankelijk voor voetgangers, er zijn vele terrasjes en bijna dagelijks is er markt, waardoor het plein een zeer sfeervolle uitstraling heeft. Vergeet in Nantes ook de Machines de l’Ile niet. Deze grote machines zijn ook erg leuk voor kinderen. En wat te denken van de grote draaimolen?
  • Pornic
    Pornic is een vissersdorpje dat vlak bij St. Gilles-Croix-de-Vie ligt. Bij de haven ligt een pittoresk kasteel. Het kasteel zelf is niet te bezichtigen, wel zijn er mooie tuinen die u onder leiding van een gids kunt bekijken. Bijzonder zijn de vishutjes aan de kust, vanwaar u gemakkelijk een hengeltje in zee kunt uitgooien. Verspreid door de omgeving vindt u daarnaast kolossale megalieten (stenen grafmonumenten), die nog stammen uit het prehistorisch tijdperk.
  • Les Sables d’Olonne
    Deze stad is leuk om met het hele gezin te bezoeken. Met een schelpenmuseum, dierentuin, en zeevaartmuseum is er voor kids genoeg te doen. Wie niet zo’n zin heeft in een cultureel uitstapje, kan zich goed vermaken aan het strand van Les Sables d’Olonne. Ga mee met de bananenboot, doe mee met een zeilcursus of ga duiken! En met een spannend boek zonnen op een heerlijk strandbedje is natuurlijk altijd een goed idee.

De natuur in

Naast al die prachtige steden, leuke marktjes en grote kathedralen is er in de natuur rondom St. Gilles-Croix-de-Vie nog zoveel te zien. Wat te denken van de kilometerslange zoutmoerassen waar u eindeloos kunt wandelen, kinderen kunnen ravotten of fietsentochten langs de ruige rotskusten mogelijk zijn. Als het water laag staat kunt u langs de kust ook op zoek naar krabbetjes, garnalen, mosselen of puntkokkels. Ook leuk voor de kids!

Het weer

Voor een strandvakantie zonder zon hoeft u zich in St. Gilles-Croix-de-Vie geen zorgen te maken. Met zo’n 25 graden in de zomer is er zon in overvloed voor een heerlijke vakantie op de camping.

Campings in de buurt van Saint-Gilles-Croix-de-Vie Bekijk campings