Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping St. Hilaire-de-Riez Frankrijk

Bent u op zoek naar zon, zee en strand, maar is de Côte d’Azur u iets te druk? Aan de Franse ‘Lichtkust’, die zijn titel heeft verkregen vanwege zijn vele zonuren, ligt St. Hilaire-de-Riez. Deze badplaats in het mooie departement Vendée is natuurlijk ook wel populair, maar de stranden liggen er niet zo bommetje vol als aan de Middellandse Zee. Heerlijk in alle rust kamperen in Frankrijk kan dus goed aan het stukje Lichtkust bij St. Hilaire-de-Riez. Zeker in een ruime stacaravan op een van de vele mooie campings die St. Hilaire-de-Riez rijk is. 

Lees meer

Zee, strand en bos staan voor u klaar tijdens uw kampeervakantie in St. Hilaire-de-Riez. Of u nu houdt van waterpret of liever op het droge blijft, in St. Hilaire-de-Riez is er voor iedereen wel iets leuks te doen.

Te land, ter zee en in de bomen

  • De Atlantische Oceaan is groot genoeg voor iedereen. In St. Hilaire-de-Riez maakt men dan ook dankbaar gebruik van het uitgestrekte water. Natuurlijk kunt u zwemmen tot u erbij neervalt, maar wilt u even uit het water zijn, dan kunt u ook een bootje huren. Voel u als een echte kapitein wanneer u de eindeloze Atlantische Oceaan bevaart – niet al te ver natuurlijk – in uw catamaran of kajak. Heel leuk om samen met uw kinderen te doen.
  • De pijnboombossen in St. Hilaire-de-Riez zijn heerlijke wandel- en fietsgebieden. Wilt u de bossen dus opzoeken, dan hoeft u uw vakantiedorp niet eens te verlaten. Ergens in dit bosrijk gebied ligt Feeling Forest. Hier kunt u met het hele gezin de hoogte in. Uw kleine tarzannetjes kunnen zich helemaal uitleven op het hoogteparcours, met klimwanden en kabelbanen.
  • Een eindje in zee ligt het eilandje Île d’Yeu, waar u vanuit Saint-Gilles-Croix-de-Vie en Fromentire met een veerpont kunt komen. Niet alleen is het hier genieten van de mooie natuur en de vis- en havencultuur, ook kunt u het kasteel bezoeken. Iets ten noorden van St. Hilaire-de-Riez ligt het eiland Île de Noirmoutier met zijn prachtige natuur: rotsen, moerassen, duinen en natuurlijk stranden.

Voor het hele gezin

Zoals u ziet is er in en om St. Hilaire-de-Riez genoeg te beleven. Maar er is nog meer. Hieronder enkele tips, geschikt voor het hele gezin.

  • Nantes heeft een rijke historie en dit is te zien. Met zijn vele bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van de hertogen van Bretagne en de Sint-Pieterskathedraal, is Nantes dat uurtje rijden vanuit St. Hilaire-de-Riez wel waard.
  • Youplaland is net zo leuk als de naam doet vermoeden. Dit opblaasbare speelpark te midden van de bossen in St. Hilaire-de-Riez is een waar paradijs voor uw kleintjes. Terwijl zij de tijd van hun leven hebben kunt u onder de schaduw van de grote pijnbomen uitrusten van uw dagtripje naar Nantes.
  • St. Hilaire-de-Riez staat bekend om zijn zoutwinning. En daar is men trots op. Men laat dan ook graag aan de toerist zien hoe ze het zout uit de moerassen halen. Trots is de Fransman echter ook op zijn moedertaal, dus de uitleg is enkel in het Frans. Maar het aanzicht van de zoutmoerassen zelf is al een bezoekje waard. Een bijzondere leerervaring voor u en uw kinderen.

Naar de camping in St. Hilaire-de-Riez

De campings in St. Hilaire-de-Riez zijn echte gezinscampings. Terwijl uw kinderen zich uitleven in het zwembad, de speeltuin of de kidsclub, kunt u lekker sporten of relaxen. Of natuurlijk meespelen en -zwemmen met uw kroost.

Het weer

Kamperen in St. Hilaire-de-Riez doet u met de zon op uw bol. Niet voor niets wordt St. Hilaire-de-Riez gerekend tot de Lichtkust. Dit stukje kust aan de Atlantische Oceaan kan zich prima meten met de mooie Côte d’Azur (niet alleen wat betreft klimaat natuurlijk). De vele zonuren aan de Lichtkust gaan gepaard met de zeer aangename maximale gemiddelde temperatuur van vijfentwintig graden in de zomermaanden.

Campings in de buurt van Saint-Hilaire-de-Riez Bekijk campings