Ga naar de homepage

Ma-vr 08.30 - 20.00 | Za 09.00 - 16.30 +31 (0) 488 45 42 45

Camping St. Palais-sur-Mer Frankrijk

St. Palais-sur-Mer ligt, zoals de naam eigenlijk al een klein beetje doet vermoeden, aan de Atlantische Oceaan. Met vijf kilometer aan witte zandstranden en vele zonuren is St. Palais-sur-Mer een ideale plek voor watersporters en luieraars. Vanuit uw stacaravan of camper op de camping staat u zo in het heerlijke warme strandzand. De rotspartijen aan het strand, de schattige vissershutjes, de mediterrane pijnbomen: St. Palais-sur-Mer is een prachtige kampeerbestemming.

Lees meer

Zeker voor kinderen!

St. Palais-sur-Mer staat bekend om zijn kindvriendelijke karakter. Er wordt van alles georganiseerd voor de kleintjes, vooral aan het strand en op zee. Zo zijn er strandclubs met zwembaden, speeltuinen en draaimolens. Ook worden er speurtochten opgezet en kunnen uw kinderen meedoen aan kinderclubs. En ze kunnen leren hoe de Atlantische Oceaan te bedwingen op een zeilbootje of windsurfborden; voor alle leeftijden!

Zoo de la Palmyre

Op een kwartiertje rijden van uw camping in St. Palais-sur-Mer ligt de populaire dierentuin La Palmyre. In dit dierenpark, gelegen midden in een groot pijnbomenbos, kunnen uw kinderen kennismaken met meer dan honderd verschillende soorten diersoorten, van tijgers en chimpansees tot papegaaien en slangen.

De buren van St. Palais-sur-Mer

  • Rochefort
    Niet ver ten noorden van St. Palais-sur-Mer vindt u de havenstad Rochefort. Hier komt de rivier de Charente, waarnaar het departement Charente-Maritime is vernoemd, uit in de Atlantische Oceaan. Wilt u iets leren over de havencultuur, dan is Rochefort de ideale plek.
  • La Rochelle
    Op iets meer dan een uur rijden ligt het mooie La Rochelle. Deze vissersstad is heerlijk om doorheen te struinen om de mooie mengelmoes van middeleeuwse, renaissancistische en 18e-eeuwse gebouwen te bewonderen. De vele gezellige terrasjes en restaurants geven La Rochelle een jong en dynamisch karakter. En mis het aquarium niet!
  • Cognac
    Cognac kunt u vanaf uw camping in St. Palais-sur-Mer binnen een uurtje rijden bereiken. Hier kunt u in de Cognachuizen en het Cognacmuseum alles te weten komen over de populaire drank.

Naar de camping

Op de rustige campings in St. Palais-sur-Mer wordt goed gezorgd voor het hele gezin. Jong en oud kunnen er zwemmen in het zwembad en meedoen aan de verschillende sporttoernooien die worden georganiseerd: van volleybal en jeu de boules tot tafeltennis. Wilt u even weg van de camping, dan staat u binnen enkele tellen op het strand. Ook hier is het alom luieren en watersporten.

Het weer

De Atlantische Oceaan speelt een grote rol in het klimaat van St. Palais-sur-Mer en omgeving. St. Palais-sur-Mer ligt in een van de zonnigste gebieden van West-Frankrijk. In de zomer worden de heerlijke temperaturen van rond de vijfentwintig graden bereikt, maar door de koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan zal het er niet snel te warm worden.

Campings in de buurt van Saint-Palais-sur-Mer Bekijk campings