Ga naar de homepage

Camping Gironde in Frankrijk

Gironde is met een oppervlakte van 10.000 km² het grootste departement van Frankrijk en dankt zijn naam aan de grote rivier die het departement doorkruist. Met enerzijds 120 kilometer Atlantische kust en anderzijds vele meren en rivieren, zijn er veel campings die zich lenen voor dé actieve watersportvakantie, of een heerlijk ontspannen strandvakantie. Meer dan om zijn lange kuststrook en vele water, is Gironde bekend om de Bordeauxwijnstreek, die je tijdens jouw kampeervakantie in Gironde dan ook niet mag missen. Naast de goede wijnen heeft de streek ook pittoreske oesterdorpjes waar je van verse vangst kunt genieten.

Lees meer

Leuk voor jong en oud

Op de campings in Gironde valt genoeg te beleven. De meeste campings zijn uitgerust met een groot zwembad en in het hoogseizoen is er animatie voor de kleintjes, zodat een ieder een geweldige kampeervakantie heeft! Ook boogschieten, volleyballen en het huren van mountainbikes is mogelijk op de camping. Het beste is natuurlijk om de luierdagen bij het zwembad of bij de stacaravan af te wisselen met dagtripjes in de omgeving. Daarom hier wat leuke tips:

  • Bordeaux
    Dit is misschien wel een van de grootste, meest bruisende steden van Zuid-Frankrijk. Natuurlijk is Bordeaux een belangrijke speler binnen de wijnindustrie, maar ook op kunst, cultureel en culinair vlak en draagt ze een grote steen bij. Strijk bijvoorbeeld eens neer op een terrasje in een van de leuke straatjes, zoals de Rue St. James, met zicht op de klokkentoren, of wandel langs de Basiliek St. Seurin. Ook mooi is het Place de la Bourse by night, omdat het gebouw en het glanzende plein dan zo mooi verlicht zijn.
  • Bassin d’Arcachon
    Het Bassin d’Arcachon is een grote binnenzee met een oppervlakte van 250 km². Ideaal voor een lekker dagje aan het strand. Rond het bassin liggen ook talloze fietspaden en bewegwijzerde routes, wat wandelen en fietsen om het bassin erg leuk maakt! Meer zin in een cultureel dagje? Rijd dan eens richting Arcachon, een stadje met een rijk verleden, of een van de andere vissersdorpjes. Voor kinderen is het waterpark La Coccinelle in Gujan Mestras (bij het bassin) de moeite waard.
  • Dune du Pyla
    Dit is Europa’s grootste duin. Deze berg zand ligt zo’n 107 meter boven zeeniveau, is 500 meter lang (van oost naar west) en 3 kilometer breed. Een klim naar boven is aan te raden, omdat je vanaf de top van de duin mooi uitzicht hebt over het water.

Les Landes, het grootste bos van West-Europa

Tijdens jouw kampeervakantie in Gironde op zoek naar een leuk gezinsuitje midden in de natuur? Maak dan eens een lange wandeling door het grootste bos van West-Europa. Les Landes is een aangelegd mosbos met dennenbomen en heeft een oppervlakte van 315.000 hectare. Genoeg ruimte om met het hele gezin lekker te spelen, ravotten en allerlei soorten flora en fauna te zien, of een kajaktocht te maken over de rivier.

Het weer

Dit zuidelijk gedeelte van Frankrijk heeft door de Atlantische Oceaan een mild klimaat. In de zomers kan de temperatuur er flink oplopen, tot boven de 25 graden, maar het lichte zeebriesje maakt het dan goed toeven op jouw kampeervakantie.