Ga naar de homepage

Camping Arcachon Frankrijk

Arcachon is een badplaatsje in het departement Gironde. Hier kun je tijdens jouw kampeervakantie genieten van de lange stranden en het warme water van de Atlantische Oceaan. Er zijn tal van campings in de buurt van Arcachon vanwaar je de mooie omgeving kunt ontdekken.

Lees meer

Aan het stukje kust bij Arcachon ligt de Dune du Pyla, de hoogste duin van Europa. Als je zin hebt in een actief avontuur tijdens jouw campingvakantie, is deze zeker een bezoekje waard. Na een stevige klim kun je op de top van de duin genieten van een prachtig uitzicht.

Ontdek Bordeaux

Landinwaarts ligt wijnstad Bordeaux, waar je vanaf de camping met de auto binnen een uurtje kunt zijn. Het oude centrum van Bordeaux staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geen wonder, gezien de prachtige gebouwen en pleinen.

  • Place de la Bourse
    Een van deze prachtige pleinen is het Place de la Bourse, gebouwd in de 18e eeuw. Op het plein ligt de grootste waterspiegel van de wereld. Een prachtig gezicht, zeker wanneer waterdamp de lucht in wordt gespoten. De waterspiegel zorgt daarnaast voor de nodige verkoeling.
  • Palais Rohan
    Palais Rohan diende in de 18e eeuw als verblijf voor aartsbisschoppen. Tegenwoordig doet het dienst als stadhuis. Het klassieke gebouw is zeker een bezoekje waard.
  • Zoo de Bordeaux Pessac
    Aan de rand van Bordeaux vind je een leuke dierentuin. Een dagje cultuursnuiven in Bordeaux kan prima worden afgewisseld met een dagje in de Zoo. Leuk voor het hele gezin!

Wat is er te doen in Arcachon?

In Arcachon zelf is ook genoeg te doen. Ontdek het stadje met zijn karakteristieke villa’s, gezellig drukke boulevard en vele restaurants – natuurlijk met oesters op het menu. Ook voor de actieve kampeerder is Arcachon een leuke vakantiebestemming. De binnenzee Bassin d’Arcachon is een prima locatie voor watersporters. Bezoek ook eens het leuke haventje of ga zelf het water op met een plezierbootje. Rondom het Bassin d’Arcachon is het overigens heerlijk fietsen.

Campings in de buurt

Veel campings in de buurt van Arcachon liggen aan het water; is het niet aan de Atlantische Oceaan, dan wel aan een van de door bossen omgeven meren. Daarnaast beschikken de meeste campings over een zwembad. Er is dus altijd wel water in de buurt.

Het weer

Aan de Atlantische kust kun je vele zonuren verwachten. In de zomer lopen de temperaturen al snel op tot dertig graden en hoger. In de lente schijnt de zon er al vroeg en in het najaar blijven de temperaturen nog lang zeer aangenaam. Perfect dus voor een kampeervakantie aan het water.