Ga naar de homepage

Campings in Messanges Frankrijk

Tijdens jouw kampeervakantie in Messanges heb je het ruige van de Atlantische Oceaan en de rust van het platteland in één vakantie. De vijf kilometer lange kuststrook van Messanges heeft prachtige witte stranden die uitnodigen om lekker te ontspannen, maar is tevens de thuisbasis voor vele watersporters! De binnenlanden van Messanges zijn prachtig groen en hebben speciale fietspaden zodat je vanaf de camping op jouw gemak de omgeving kunt ontdekken.

Lees meer

Genieten aan het strand

Op de camping in Messanges is het strand altijd dichtbij. Even geen zin in het strand? In de omgeving zijn ook verscheidene grote en kleine meren te vinden, zoals het Étang de Soustons, en campings in Messanges zijn uitgerust met een heerlijk zwembad. Geniet tijdens jouw kampeervakantie van ruim opgezette campings, die van alle gemakken voorzien zijn. Zo kun je optimaal tot rust komen. Ook aan de kleintjes is gedacht, die kunnen zich met hun vakantievriendjes vermaken bij de kinderanimatie of spelen in het zwembad met glijbaan. Zin om een dagje met het hele gezin erop uit te trekken? Probeer dan eens een van de volgende activiteiten:

  • Family Park
    Crossen met de quad, paintballen of jouw evenwicht testen in een grote bal op het water? Ga dan eens naar Family Park in Messanges. De naam zegt het al, dit park is geschikt voor heel het gezin! De kleinere kinderen kunnen racen in kleine elektrische autootjes, terwijl grotere kinderen en volwassenen een parcours met de quad afleggen. Sluit vervolgens de dag af met een pizzaatje bij Le Grillon en jouw gezinsuitje is compleet.
  • Dax
    Dit stadje staat bekend om zijn eeuwenoude kuuroorden. Je kunt er genieten van een ontspannen middagje in de spa, maar ook het karakteristieke centrum vraagt om een bezoekje. Midden in de stad vind je de Fontaine Chaude. Deze warmwaterbron heeft een Romeinse uitstraling en het water heeft een temperatuur van 64°C. Daarnaast kent Dax diverse arena’s waar nog steeds stierengevechten worden gehouden, leuk om met de kinderen naartoe te gaan!

La Voie Verte

Speciaal voor fietsers en wandelaars heeft Frankrijk een fietsroutenetwerk (Voies Vertes) aangelegd door verschillende Franse departementen. Deze fietspaden liggen ook in de buurt van Messanges. Misschien heb je op jouw kampeervakantie zelf fietsen meegenomen, maar anders zijn er in Messanges of bij de camping wel fietsen te huur. Op de website van La Vélodyssee zijn talloze fietspaden in de omgeving van Messanges te vinden. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een fietsroute voor de hele familie. Dit zijn vaak korte routes met veel leuke plekjes onderweg waar je kunt stoppen voor een verkoelende plons in een riviertje of meer. Zo is het ook voor de kinderen goed vol te houden.

Het weer

Met zomerse temperaturen rond de 25°C is het op de camping in Messanges in het hoogseizoen goed toeven. Het is warm genoeg om heerlijk aan het strand te liggen, maar ook lekker om een lange fietstocht of wandeling te maken. In het laagseizoen komt de temperatuur in Messanges zelden onder de 10°C, wat Messanges ook dan geschikt maakt voor een heerlijke vakantie in het voor- en najaar.