Ga naar de homepage

Camping Biarritz Frankrijk

In het uiterst zuidwestelijke stukje Frankrijk, in het departement Pyrénées-Atlantiques, ligt Biarritz. Deze Baskische badplaats is een heerlijke kampeerbestemming voor de strandliefhebber. Wissel een lange strandwandeling of een dagje zonnen af met een spannende surfsessie. Zo maak je jouw kampeervakantie aan de Atlantische kust tot een succes. Vanuit de campings in de buurt van Biarritz kun je binnen tien minuutjes rijden met jouw voeten in het zand staan.

Lees meer

Campings bij Biarritz

Kamperen nabij Biarritz is relaxen in luxe. Kies uit accommodaties van verschillende grootte en prijs en maak van jouw stacaravan voor even jouw eigen huisje. Begin de ochtend met een vers broodje en zoek – met behulp van de wifi – in alle rust uit hoe je jouw dag wilt gaan spenderen. Neem daarna nog een duik in het zwembad of zwemparadijs, of neem de kinderen mee naar de speeltuin. Je kunt natuurlijk op de camping ook heerlijk genieten in jouw eigen kampeermiddel op een mooie kampeerplaats.

Tips in de omgeving

  • Bayonne
    Bayonne ligt op nog geen twintig minuten rijden van Biarritz. Deze eeuwenoude hoofdstad van Frans-Baskenland is zeker een bezoekje waard. De gotische Sint-Mariekathedraal en musea met werk van onder meer Rembrandt en Goya zijn leuke bezienswaardigheden, maar neem de kinderen vooral mee naar de chocoladefabriek!
  • Nog meer chocolade
    Wil je alles weten over chocolade, dan kun je ook gewoon in Biarritz blijven. Biarritz heeft namelijk een eigen chocolademuseum. Hier leer je de geschiedenis en het maakproces van chocolade kennen. En natuurlijk hoort proeven er ook bij.
  • Surflessen
    Heb je alle zoetigheden achter de kiezen? Ga dan op de sportieve toer. Biarritz staat bekend als een geweldige surfbestemming. Op de surfschool aan het strand kan het hele gezin leren surfen.

Het weer

Hoewel het in de lente soms nog wispelturig kan zijn, schijnt de zon in Biarritz al vroeg in het jaar. Ook de temperatuur stijgt al snel naar een aangename 20 graden. In de zomermaanden kan het nog zo’n vijf tot tien graden warmer worden. Heerlijk weer voor een kampeervakantie aan het strand. De zeewind zorgt ervoor dat het in Biarritz altijd goed surfen is.

Campings in de buurt van Biarritz