Ga naar de homepage

Campings Erquy Frankrijk

Ruige kliffen, pittoreske baaitjes en groene binnenlanden zijn de ingrediënten van een kampeervakantie in Erquy. Gelegen in Bretagne, aan het Engels Kanaal, is kamperen in Erquy de ideale uitvalsbasis voor een vakantie midden in de natuur in het noordwesten van Frankrijk.

Lees meer

Zilte zeelucht

Op de camping in Erquy komt u volledig tot rust. Aan het zwembad of bij de stacaravan kunt u ontspannen met een boek of een lekker ijsje uit de snackbar. Voor de kleintjes is er ook van alles te doen, zoals meedoen met de kinderclub of met vriendjes op de camping ravotten in de speeltuin. Na een dagje relaxen kunt u een hapje eten in het campingrestaurant, of ervoor kiezen om in Erquy wat te eten. Bijvoorbeeld bij Le Petit Saint-Michel, waar dagverse mosselen op het menu staan en u vanaf het terras prachtig uitzicht heeft over het kleine eilandje Saint Michel dat voor de kust ligt.

Tips voor leuke uitstapjes in de buurt

Tijdens uw kampeervakantie in Erquy is het bijna zonde om de hele vakantie op de camping te blijven, want in de omgeving is zoveel te zien en te beleven! Wat te denken van de roze granietkust, die een mooi contrast vormt met het blauwe zeewater, of de heidevelden die gedurende het jaar van geel naar paars kleuren? Daarom hebben we de must sees in Erguy en omgeving even op een rijtje gezet:

  • Cap Fréhel
    Vanaf dit schiereiland ten noorden van Erquy heeft u fantastisch uitzicht over het Engels Kanaal en de kuststrook van noord Bretagne. De 70 meter hoge kliffen die uit het water rijzen, de met mos en heide bekleedde rotsen en talloze verschillende aardkleuren van het schiereiland vormen een schilderachtig kleurenpalet. Op het uiterste puntje vindt u er twee vuurtorens, waarvan één stamt uit 1750.
  • Forte la Latte
    Op het andere uiteinde van deze landtong staat het Fort la Latte. Dit fort is gebouwd in de veertiende eeuw en is later gerestaureerd, waardoor het nog in zeer goede staat is. Een bezoekje aan dit fort is een echt gezinsuitje. In de zomer worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Kinderen van 6-12 jaar kunnen er tijdens het Middeleeuwen Festival in juli een echte opleiding tot ridder volgen en in augustus worden er roofvogelshows gehouden.
  • Dinan
    In deze stad lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Oude vakwerkhuisjes bepalen het straatbeeld en nemen u mee terug in de tijd. Regelmatig is er een traditionele markt op het Place du Guesclin, die daar al wordt gehouden sinds de middeleeuwen. Vergeet bij een bezoek aan Dinan niet om door de Rue du Jerzual te lopen. Aan weerszijde van deze straat vindt u prachtige panden uit de 15e en 16e eeuw, waar allerlei kunstenaars hun winkeltjes in hebben ondergebracht. Met recht het meest gefotografeerde straatje van Bretagne!

St. Jacobsschelpen

De haven van Erquy staat nog helemaal in het teken van de visvangst. Erquy staat bekend om zijn St. Jacobsschelpen, die worden gevangen tussen oktober en april. Deze bijzondere schelpen zijn een delicatesse en kunt u in die periode op elke menukaart in Erquy vinden. Elk jaar organiseert Erquy in april een weekend ter ere van deze schelp als einde van het visseizoen. Het is een weekend vol feesten, tochten op zee, muziek en bovenal natuurlijk smakelijke proeverijen. Zeker de moeite waard!

Het weer

Geniet in Erquy van aangename zomers met heerlijke temperaturen van boven de 20 graden. Ideaal voor een lange wandeling langs die avontuurlijke kliffen, maar ook lekker voor een middagje luieren aan het zwembad. In het voor en najaar is een kampeervakantie in Erquy ideaal voor uitwaaien aan de kust en de rustieke Bretonse binnenlanden.