Ga naar de homepage

Camping Ille-et-Vilaine

Op de camping in Ille-et-Vilaine staat u midden in de natuur. De regio heeft een kleine kuststrook en staat bekend om het grote rivierdal en de historische stad Rennes, hoofdstad van Bretagne. Ideaal voor een ontspannen vakantie met het hele gezin waar u kunt kiezen uit veel waterpret, of juist een actieve vakantie met lange wandelingen en fietstochten. Een combinatie van beide is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Lees meer

Ontspannen vakantie vieren

Kamperen in Ille et Vilaine heeft voor een ieder wat wils. Een dagje op een luchtbed dobberen op de rivier La Rance of met een goed boek ontspannen aan het campingzwembad of bij de stacaravan; alles is mogelijk. En naar de kinderen heeft u ook geen omkijken, omdat die nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken bij de kinderanimatie en naar hartenlust kunnen spelen in de speeltuin of op het voetbalveld. Zin om erop uit te trekken? Hier zijn enkele tips:

  • Rennes
    De Bretonse hoofdstad is de moeite waard. De middeleeuwse, met hout betimmerde huisjes geven de binnenstad sfeer. Bekijk eens het gebouw van het parlement van Bretagne en wandel door de sprookjesachtige tuin van Thabor, die zich ook goed leent voor een lekkere picknick.
  • Fougères
    Deze stad staat vooral bekend om het grote, goed bewaard gebleven kasteel. De hoge stadsmuren, kantelen en torentjes geven de authentieke sfeer van 1000 jaar geleden weer. De stad bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. In het oude gedeelte vindt u onder andere het pittoreske Place du Marchix waar vroeger de veemarkt werd gehouden. Het nieuwe gedeelte heeft onder andere het Théâtre Victor-Hugo dat zeer de moeite waard is.
  • Saint-Malo
    Saint-Malo is een sfeervolle stad aan de kuststrook van Ille et Vilaine. Door de lange stadsmuren langs de kust lijkt de stad een echt fort. Voor de kust van Saint-Malo liggen daarnaast ook nog kleine forten, half in zee, waaronder het Fort National, dat ook leuk is om met het hele gezin te bezoeken. Sluit aan bij een stadswandeling met een gids of verken de stad op eigen houtje. Vergeet hierbij niet om te genieten van lokale specialiteiten, zoals de Bretonse biscuitjes.

Defí Adrenaline Park

Zin om in de bomen te klimmen, te klauteren tussen de bladeren en op grote hoogtes een parcours af te leggen? Kom dan naar het Defí Adrenaline Park. Dit park ligt vlak bij Rennes en is dus vanuit elke camping in Ille et Vilaine makkelijk te bereiken. Een bezoek aan het park is ideaal wanneer u iets leuks wilt doen met het hele gezin, even weg wilt zijn van de camping, maar geen zin heeft in een cultureel uitstapje. Iedereen heeft het hier gegarandeerd naar zijn zin.

Het weer

Met zomers temperaturen van rond de 20°C is Ille et Viliane een goede kampeerbestemming voor een actieve vakantie. Uitwaaien aan het strand of een van de omliggende steden bezoeken kan prima, maar ook een goed boek lezen aan het zwembad op de camping behoort tot de mogelijkheden.

Verbleven op Camping La Touesse in Saint-Lunaire in september 2018

Prachtige ruige schilderachtige Bretonse kusten. Prachtige oude kerken en kathedralen in de historische stadskernen van bijv. St Malo en Dinard op korte rij afstand. Druk dat wel nog, ook in het naseizoen

9,0

Verbleven op Camping La Touesse in Saint-Lunaire in augustus 2018

Strand op loopafstand, het leuke stadje Dinard op 2 km, mooie kusten en nog veel meer prachtige dorpjes.

9,0

Verbleven op Camping La Touesse in Saint-Lunaire in juli 2018

Echt een hele mooie omgeving. Goede supermarkt, we zijn naar een paar plaatsen geweest, dinan bijvoorbeeld.

10,0

Verbleven op Camping La Touesse in Saint-Lunaire in juli 2018

We zijn 2 weken op deze camping geweest, het strand was vlakbij en prachtig met de ritspaadjes om te wandelen. Saint-Malo is een aanrader om een bezoek te brengen.

10,0

Verbleven op Camping La Touesse in Saint-Lunaire in juli 2018

Mooie natuur fijne rustige strandjes mooie steden/bezienswaardigheden. Dinan is een aanrader

8,0

Verbleven op Camping La Touesse in Saint-Lunaire in juli 2018

Gevarieerde omgeving. Geschikt voor strandvakantie zowel als voor een meer culturele vakantie.

9,0

Verbleven op Camping La Touesse in Saint-Lunaire in juni 2018

Schitterende omgeving en andere wat verdere bezienswaardigheden binnen bereik. St. Luniere is een lieflijk dorp met een leuk centrum.

9,0

Verbleven op Camping La Touesse in Saint-Lunaire in juni 2018

Heel veel info folders bij de receptie. Daardoor oude kastelen en mooie parken bezocht.

9,0

Populaire campings Ille-et-Vilaine Bekijk 1 campings

Populaire plaatsen Ille-et-Vilaine

Populaire thema's Ille-et-Vilaine