Ga naar de homepage

Camping Morbihan Frankrijk

Aan de Atlantische kust in Bretagne ligt de streek Morbihan. Ook de campings in deze regio liggen vaak aan zee. Kom heerlijk tot rust op de gouden stranden of ga een dagje op stap naar een van de pittoreske dorpjes Pontivy, Lorient, Carnac of de hoofdstad Vannes.

Lees meer

Veelzijdige vakantie in Morbihan

Het is geen verrassing dat de kust van Morbihan een populaire plek is om te kamperen. De 800 kilometer aan stranden en rotsen zijn niet de enige trekpleister in dit deel van Bretagne. De regio heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Kies eens voor een van de vele culturele of actieve uitjes aan de kust en in het binnenland. Zo beleeft u gegarandeerd een vakantie om nooit te vergeten. Voor waterliefhebbers zijn de campings in Morbihan ook heel geschikt. Kamperen op een camping met zwembad of zeezicht is eerder regel dan uitzondering. U staat dus vanuit uw stacaravan of camper zo op het strand. En wilt u een fietstochtje maken door de mooie natuur, dan kan dat vanuit de camping. De meeste campings hebben namelijk fietsverhuur.

Maar er is veel meer te doen in het veelzijdige Morbihan:

  • Beesten uit vijf continenten
    Samen de zachte dieren aaien of tellen hoeveel bulten de kamelen tezamen hebben. Het dierenuitje naar La Ferme du Monde is altijd een succes. Hier leren kinderen ook het verschil tussen bijvoorbeeld een Chinees en een Vietnamees varken of van welk van de vijf continenten de boerderijbewoners komen. Bewonder de wollige alpaca’s, wilde waterbuffels, Afrikaanse Watussi en alle andere dieren in Carentoir.
  • Ontdek het avonturenbos in Camor
    Zoef door de bomen aan een reusachtige kabelbaan of maak een vrije val vanuit de bungeejumptoren in Camors Adventure Forest. Dit adrenalineverhogende avonturenbos is een uitje voor de echte durfal. Het kleine klimparcours door de bomen is al geschikt voor kids vanaf 2 jaar. Hoe ouder je bent, hoe uitdagender het parcours wordt. Even bijkomen kan in de sfeervolle houten snackbar, waar hotdogs en ijsjes worden verkocht. Gaat u kamperen in Morbihan, dan vindt u bij elke camping wel een avonturenbos in de buurt.
  • Steengoed dagje uit in Carnac
    Ga op onderzoek uit bij de Franse hunebedden (dolmens) en eigenaardige rechtopstaande stenen (menhirs). U voelt zich heel klein naast de gigantische 7000 jaar oude blokken graniet. Niemand weet waar ze vandaan komen, maar ze zijn indrukwekkend om te zien. In het Maison des Mégalithes valt nog meer te ontdekken over deze steenformaties.

Vannes

De hoofdstad van Morbihan, Vannes, heeft veel te bieden. Aan boord van het toeristentreintje van Vannes kunt u de stad goed ontdekken. Laat u door de straten rijden langs de fleurige tuinen, hoge stadsmuren en de boten in de jachthaven. Een makkelijke en leuke manier om in een half uur Vannes te verkennen. Ook kunt u in Vannes genieten van de kleurrijkste exotische vlinders, die vrij rondfladderen in Le Jardin aux Papillons. De wereld van kleuren in het tropische regenwoud is een fantastische beleving voor het hele gezin. Het aquarium in Vannes is ook een visite waard. Bezoek tijdens de vakantie beide bezienswaardigheden met een voordelig combiticket.