Ga naar de homepage

Camping Vannes Frankrijk

Vannes is een middeleeuws vestingstadje aan de Golfe du Morbihan in het zonnige Zuid-Bretagne. De vele vakwerkhuizen en herenhuizen verraden een rijk verleden en voor de huidige bezoekers is het heerlijk om door dit stadje te slenteren, in het bijzonder langs de jachthaven, de parken en tuinen, de bomenrijke lanen en in de historische binnenstad.

Lees meer

Familiaire campings

In Bretagne en zeker in en om Vannes is de Bretonse kust nooit ver weg. De meeste campings zijn gelegen op korte afstand van zee. U vindt hier vooral familiaire campings, met talrijke voorzieningen, met name gericht op de watersport. Eigenlijk hoeft u de camping niet af, maar dan zou u de omgeving tekort doen.

Uitstapjes in de buurt

De omgeving leent zich uitstekend voor dagtripjes. Sterker nog, wellicht komt u tijd tekort om al het moois te aanschouwen. U kunt bijvoorbeeld heerlijk uitwaaien aan de Côte Sauvage op het schiereiland Presqu’île de Quiberon, of u kunt op diverse plekken rondom de plaats Carnac menhirs bewonderen (u kent ongetwijfeld de strips van Asterix en Obelix). Als u wilt, kunt u varen naar de nabij gelegen eilandjes: zeer de moeite waard. Denk aan Belle Île of Île d’Houat. Zuidelijker rijdt u naar het middeleeuwse Guérande; vergeet daarbij niet de zoutpannen te aanschouwen en een heus zoutmuseum te bezoeken. Landinwaarts vindt u diverse ‘beaux villages’, zoals Rochefort-en-Terre, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

Campings in de buurt van Vannes