Ga naar de homepage

Camping Carnac in Frankrijk

Op de camping in Carnac bent u in het noorden van Frankrijk, maar voelt uw vakantie aan als een zonvakantie aan de Côte d’Azur. Carnac ligt in het zuiden van Bretagne, vlak bij de Atlantische kust en aan de warme Golf van Morbihan. Hierdoor staat u vanaf de camping zo met uw blote voeten in het zand. Vlak bij Carnac liggen leuke steden, zoals Auray, Lorient of rijd de landtong uit en bewonder het stadje Gâvres dat is omgeven door water.

Lees meer

Kamperen in Carnac heeft vele voordelen. Het strand is om de hoek en in Carnac vindt u leuke restaurantjes, winkeltjes en een lange boulevard die langs de haven leidt. Sla een balletje op de golfbaan of zoek verkoeling bij het zwembad op de camping. Even geen zin om te koken? Maak het uzelf gemakkelijk en gooi een hamburger op de barbecue of zoek een lokale pizzeria op!

In de buurt van Carnac

De omgeving van Carnac is zeer divers. Vanaf de camping kunt u leuke, pittoreske havenstadjes, zoals La Trinité-sur-Mer en het schiereiland van Quiberon bezoeken. Ook de baaien en witte zandstranden van Bretagne nodigen uit voor een duik of het bouwen van een zandkasteel. Bretagne heeft alles in petto voor een leuke gezinsvakantie.

  • Forêt Adrenaline
    In dit park, midden in de bossen, zijn 210 soorten spelletjes waar kinderen van alle leeftijden hun energie in kwijt kunnen. Ook zijn er 13 parcoursen uitgezet hoog tussen de bomen zodat je er met het hele gezin kunt klimmen en klauteren.
  • Menhirs
    Carnac heeft zijn bekendheid te danken aan de vele menhirs die in rechte rijen of cirkels staan opgesteld rondom het stadje. Hoe de stenen daar terecht zijn gekomen, is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat u er zeker een kijkje moet nemen!
  • Boottochten
    Niets is leuker dan per boot de Bretonse kust ontdekken en de woeste rotspartijen aanschouwen. Voor de kust van Carnac liggen enkele eilanden die u dan direct kunt meepakken, zoals Belle-Île-en-Mer en de schilderachtige haven van Sauzon.

Een frisse duik

Op zoek naar een leuke gezinsactiviteit tijdens uw kampeervakantie, dan is duiken voor de Bretonse kust een aanrader. Door het warme klimaat heeft het zuiden van Bretagne een mediterraanse uitstraling met rijke flora en fauna die niet alleen op het land, maar ook onderwater te zien is. In de baai bij Île de Groix en Lorient ligt het mooiste duikgebied van Zuid-Bretagne, waar u scheepswrakken en het fascinerende reliëf van de zeebodem kunt bewonderen. Nog geen duikbrevet op zak? Niet getreurd, want in Lorient zitten diverse duikscholen die het u graag willen leren.

Bretonse ridders en jonkvrouwen

Vlak bij Carnac ligt het plaatsje Vannes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Met de middeleeuwse torentjes en kleurrijke huisjes gaat u terug naar de tijd van ridders te paard en jonkvrouwen in weelderige jurken. Betreed de stadspoorten van Vannes en struin door de nauwe straatjes van het historisch centrum. Voor een extra middeleeuws gevoel kunt u de stad het beste op woensdag bezoeken, als de wekelijkse markt in volle gang is. Geniet nog even na op een van de terrasjes aan de haven, of prik een pizzaatje bij Villa Romana met uitzicht op de stadsmuur.

Het weer

U hoeft niet naar Zuid-Frankrijk af te reizen om van een zonnige vakantie te genieten. Het zuiden van Bretagne is voldoende! Door de warmwaterstromen voor de kust is het in Carnac altijd aangenaam in de zomer met temperaturen van rond de 20 graden.

Populaire campings Carnac