Ga naar de homepage

Camping Gard Frankrijk

Als u op de camping in Gard zit, bevindt u zich in een bevoorrechte positie. Het departement Gard is namelijk een van de prachtigste gebieden van Frankrijk. De Cevennen met zijn wonderlijke kloven en grotten, de Camargue, bewoond door wilde paarden en flamingo’s, de vele wijngaarden van de Rhônevallei: het natuurschoon in Gard is niet te omvatten. Kamperen in Gard doet u dus in de prachtige natuur.

Lees meer

‘Het paleis van het geluk’

Om een voorbeeld te noemen van de magische natuur in Gard: L’Abîme de Bramabiau. Deze prachtige grot is uit het rotsachtige gebied gesneden door de snelstromende ondergrondse rivier de Bonheur. Onder begeleiding van een gids is de grot nu voor toeristen te bezoeken. Een spannende ervaring, zowel voor u als uw kinderen!

Steden in en om Gard

  • Nîmes
    Het oude Nîmes was in de tijd van het Romeinse rijk een belangrijke stad. Dit is dan ook te zien aan de Romeinse overblijfselen, zoals de tempel van Diana en de Arena van Nîmes, een goed bewaard amfitheater waar tegenwoordig concerten en stierenvechten worden gehouden.
  • Montpellier
    Montpellier, dat net buiten Gard ligt, is een oude stad met een jong karakter. In het mooie, oude stadscentrum heerst een gezellige sfeer, mede dankzij de vele studenten van de universiteit van Montpellier. In de binnenstad zijn veel bezienswaardigheden; zo is een bezoekje aan de kathedraal en het stadsplein Place de la Comédie absoluut de moeite waard. En vergeet uw kinderen niet: ga met ze naar het dierenpark Montpellier Parc Zoologique!
  • Avignon
    Avignon ligt op de grens van Gard en Vaucluse. Deze historische stad heeft een stadsmuur van maar liefst 4,2 kilometer lang. Binnen deze omheining liggen bijzondere kerken, klassieke huizen en het prachtige pauselijke paleis. Dicht bij dit Pausenpaleis komt u een mooie, grote carrousel tegen. Een leuke tussenstop voor uw kinderen!

De waterweg van Uzès tot Nîmes

Nog zo’n bijzondere stad is Uzès. Ook hier zijn nog genoeg tekenen van de vroegere Romeinse heerschappij te vinden. Een van de belangrijkste erfenissen van de Romeinen nabij Uzès is de Pont du Gard. Deze 49 meter hoge brug, gelegen bij het plaatsje Vers-Pont-du-Gard, is het overgebleven gedeelte van het 50 kilometer lange aquaduct dat in de tijd van het Romeinse Rijk moest zorgen voor de watertoevoer van Nîmes. Het aquaduct, dat liep van de bronnen van Uzès tot aan Nîmes, is bijzonder vanwege het kleine hoogteverschil tussen de twee plaatsen, namelijk 11,5 meter. Hierdoor daalt het aquaduct gemiddeld met ongeveer 23 centimeter per kilometer.

Naar de camping

De campings in Gard liggen verspreid over het hele departement. Voor ieder wat wils dus. Of u nu dicht bij de Middellandse Zeekust wilt kamperen voor heerlijke stranddagjes, of iets meer in de buurt van de Cevennen voor een wandeling door de schitterende natuur, overal is wel een camping te vinden. En met zijn zwembad, sportterrein en uitgebreide animatie zullen u en uw gezin het er altijd naar uw zin hebben, waar de camping ook ligt. Kamperen kan in een stacaravan of luxe SunLodge, maar u kunt de camping natuurlijk ook met uw tent of camper bezoeken.

Het weer

Tijdens uw kampeervakantie in Gard krijgt u de zon er gratis bij. Gard is namelijk een van de departementen in Frankrijk met de meeste zonuren. In de zomermaanden kan de temperatuur stijgen tot boven de dertig graden, en ook in de lente en het najaar is het nog zeer aangenaam in Gard.

Verbleven op Camping La Vallée Verte in La Roque-sur-Cèze in augustus 2019

Mooie omgeving met rivier vlakbij waarin je fijn kan zwemmen en in de omgeving mogelijkheid tot leuke activiteiten (wandelingen, kayaken, fietsen,...)

0,0

Verbleven op Camping La Vallée Verte in La Roque-sur-Cèze in augustus 2019

Hele mooie steden als nimes en Avignon in de buurt (1 uur rijden), diverse schitterende dorpjes / middelgrote steden heel dichtbij (Uzes, la roque sur ceze,...) en wijnvelden

0,0

Verbleven op Camping La Vallée Verte in La Roque-sur-Cèze in augustus 2019

Leuke steden die binnen een uur reistijd te bezoeken zijn zoals Avignon, Nîmes en Uzès met het Haribo museum Wij hebben deze steden bezocht, zijn naar het adventure camp geweest en het lavendel museum. Heel leuk om te doen allemaal

0,0

Verbleven op Camping La Vallée Verte in La Roque-sur-Cèze in juli 2019

Mooie groene omgeving met hier en daar riviertjes en watervalletjes. Vele mooie dorpjes in de omgeving, waarvan sommige daterend vanuit de Middeleeuwen.

0,0