Ga naar de homepage

Camping Hérault Frankrijk

Het departement Hérault is genoemd naar de gelijknamige rivier, die zich een weg heeft gebaand door het ruige en veelzijdige Zuid-Franse landschap. De rivier ontspringt op de berg Mont Aigoul in de Cevennen en komt uit in de Middellandse Zee nabij het stadje Agde. Hérault kent een zeer divers landschap. Aan de zuidelijke kust zijn uiteraard vele stranden te vinden, in het noorden bedekt een deel van het Cevennengebergte de regio en het midden kent een glooiend karakter. Waar u ook heen wilt, er is overal wel een camping in de buurt. Hierdoor is Hérault een ideale streek om uw kampeervakantie door te brengen.

Lees meer

Natuurpracht

Het is onmogelijk om in slechts enkele zinnen recht te doen aan de mooie natuur in Hérault. Onderstaande tips kunt u dan ook beschouwen als verre van compleet. Ze vormen echter wel een mooie basis voor uw ontdekkingstocht door het mooie Hérault.

 • In het noorden van Hérault ligt de Grotte des Demoiselles. In deze druipsteengrot in de Cevennen worden excursies georganiseerd, begeleid door professionele gidsen. Stap in een treintje en laat u overweldigen door de bijzondere werking van de natuur aan de binnenkant van de aarde. Een leuke en spannende rit voor u en uw kinderen. En is een ondergronds bezoek niet aan u besteed? Dan kunt u nog altijd genieten van de machtige rotsformaties waardoor u omringd wordt en de prachtige vergezichten. Een indrukwekkende ervaring voor het hele gezin.
 • Het Cevennengebergte is niet het enige bergachtige gebied in Hérault. Ook het regionale natuurpark Haut-Languedoc, gelegen in het westen van Hérault, stijgt bescheiden uit boven de aarde. In dit park is het heerlijk wandelen. Ook kunt u genieten van de vele vogelsoorten en de grote verscheidenheid aan flora.
 • Het Canal du Midi is een kanaal van 250 kilometer lang dat zijn begin kent in Toulouse en bij het karakteristieke vissersplaatsje Sète in de Middellandse Zee uitmondt. Langs het kanaal is het heerlijk fietsen door natuur en karakteristieke dorpjes.

De natuur is uiteraard niet het enige mooie aan de streek. Wanneer u tijdens uw vakantie in Hérault door de omgeving heen rijdt, komt u namelijk prachtige bruggen en pittoreske plaatsjes tegen. In Hérault hebben natuur en cultuur zich weten te verenigen tot één prachtig landschap.

Zuid-Franse cultuur

 • Montpellier
  Montpellier, de hoofdstad van Hérault, is gevuld met levendigheid en culturele bezienswaardigheden. De studentenstad kenmerkt zich door de vele activiteiten en zijn mooie historische centrum. Bezoek een van de vele musea, zoals het Musée Fabre met schilderkunst vanaf de 15e eeuw, of het stadsplein Place de la Comédie. Leuk voor de kids: de dierentuin van Montpellier!
 • Béziers
  De kathedraal Saint-Nazaire torent uit boven een andere bijzondere stad in Hérault, Béziers. In deze stad kunt u een reis door de geschiedenis maken. De vele architectonische bezienswaardigheden leiden terug tot in de middeleeuwen. Béziers staat ook bekend om zijn goede wijnen. Niet vreemd met de vele wijngaarden rondom, die het landschap een kleurrijk aanzicht geven.
 • Saint-Guilhem-le-Désert
  In het middeleeuwse plaatsje Saint-Guilhem-le-Désert staat een prachtige abdij, die een tussenstop vormt voor pelgrims in hun tocht naar Santiago de Compostella. In de oude abdij kunt u absolute rust vinden, terwijl u geniet van de groene natuur.

Een strandvakantie in Hérault

Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens uw vakantie in Hérault gewoon lekker te zonnen. De campings in Hérault liggen namelijk dicht bij de schitterende en talrijke zandstranden aan de Middellandse Zeekust. Ook het weer laat een strandvakantie zeker toe. De warme, zonnige zomers zijn perfect om bruin te worden. Maar voordat u zich neervlijt op het fijne zand, bezoek dan eerst eens een van de vele bezienswaardigheden die Hérault rijk is. Of hang een tijdje rond bij uw stacaravan, camper of luxe SunLodge. Met zwembad en wifi is het op veel campings in Hérault namelijk heerlijk vertoeven.

Verbleven op Camping Le Sérignan Plage in Sérignan in september 2018

Ondanks dat het aan het strand ligt, is er veel groen in de omgeving, leuke stadjes en mooie wijnvelden

8,0

Verbleven op Camping Le Sérignan Plage in Sérignan in september 2018

Alles heeft een rijafstand van 30min of meer. Nu is dit niet een groot probleem maar de dorpjes vielen ook wel wat tegen. Wel is een bezoek aan Du Cap D Agde een aanrader.

6,0

Verbleven op Camping Le Sérignan Plage in Sérignan in september 2018

De directe omgeving vinden we niet bijzonder. Wel leuke markten in Serignan, Valras-Plage en Vias. Op de camping zelf en het strand kun je je goed vermaken.

6,0

Verbleven op Camping Le Sérignan Plage in Sérignan in augustus 2018

Weinig te doen in naaste omgeving van de camping waar we verbleven. Wij missen een boulevard of een winkelstraat met restaurants.

4,0

Populaire campings Hérault Bekijk 8 campings

Camping L'Air Marin

Camping L'Air Marin ****

Populaire plaatsen Hérault

Populaire thema's Hérault

Download de gratis app en boek de fraaiste campings van Europa!

Bekijk