Ga naar de homepage

Camping Vias Frankrijk

Campings in Vias liggen ideaal aan de heerlijke zandstranden van Zuid-Frankrijk. Het strand loopt langzaam af in de zee, zodat het heel geschikt is voor een veilig dagje strand met kinderen. Ook voor een daguitje naar een van de mooie grote steden in de buurt, Montpellier, Béziers en Narbonne, is aan te raden. In de nabije omgeving van Vias liggen kustplaatsen als Agde, Valras-Plage en Mèze, waar ook veel te beleven valt.

Lees meer

Tips voor het hele gezin

  • Oog in oog met dinosaurussen
    Kom oog in oog te staan met levensgrote dinosaurussen in het grootste dinopark van Zuid-Frankrijk op nog geen half uurtje rijden van Vias. Het Musée des Dinosaures in Mèze ligt op een plek waar belangrijke ontdekkingen van dinosauruseieren en fossielen zijn gedaan. Mèze is trouwens niet de enige plek waar u meer kunt ontdekken over de uitgestorven diersoort: iets dichter bij Vias, in Cap d’Agde, vindt u Dinolandpark. Extra leuk voor een bezoekje met de kinderen, want dit park is gecombineerd met onder meer een minigolfbaan.
  • Vrije val van de glijbaan
    Beleef een spetterende dag in waterpark Aqualand Cap d’Agde. Maak een bijna vrije val van de 50 meter lange verticale glijbaan de Niagara of ga voor een spannende waterrit in het donker in de oneindig lange Black Hole. Na alle spanning en sensatie kunt u even rustig bijkomen op een band langs de tropische route van de bochtige Congo River. De allerkleinsten kunnen veilig in het water spelen in Kidzworld paradijs.
  • Acrobatische toeren
    Ga op een spannende paintballmissie door het bos bij Béziers Aventure. In dit avonturenpark, op slechts twintig minuten van Vias, kunt u zich een hele dag vermaken. Maak een acrobatische klimtocht door de hoge bomen of spring van rotsen af in het smaragdgroene water in tijdens een sportieve canyoning tocht. Als dat geen leuke invulling van de dag is!

Kamperen in Vias

De campings bij Vias hebben veel te bieden. Wilt u vanaf de camping zo het strand op wandelen? Dan is in de regio Languedoc-Roussilion makkelijk een camping te vinden. Sommige liggen rechtstreeks aan het strand en ook een verfrissende duik in het zwembad bij de camping is een heerlijk vooruitzicht. Ook aan de kinderen is gedacht, want zij kunnen knutselen in de kidsclub of zich laten schminken bij het animatieteam. Daarnaast kunnen zij lekker ravotten in de speeltuin. Krijgen ze honger, dan schuift de hele familie aan voor een lekker patatje bij de snackbar of een diner in het restaurant van de camping. Voor rustig vermaak kunt u surfen op het internet, gewoon op uw luie stoel bij de stacaravan of luxe SunLodge. Veel campings in Vias hebben namelijk wifi.

Vakantieweer

In het hoogseizoen kan het heerlijk warm weer zijn in Vias. ’s Zomers lopen de temperaturen gemiddeld op tot zo’n 30 graden. In de winter is het een stuk koeler, zo rond de 12 graden, maar in het voorjaar kan het al snel weer heerlijk warm worden.

Populaire campings Vias