Ga naar de homepage

Camping Valras-Plage Frankrijk

Aan de zuidoostelijke kust van Frankrijk, vlak bij buurland Spanje, ligt het zonnige Valras-Plage. De kust van dit voormalig vissersdorpje bestaat geheel uit zandstrand. Geen wonder dus dat Valras-Plage populair is als badplaats. Wilt u genieten van een rustgevende zonvakantie, dan is Valras-Plage een goede keuze. Ook op de camping kunt u uw ei kwijt. Sporten, lekker dobberen in het zwembad of luieren bij uw stacaravan of luxe SunLodge: het kan er allemaal. Er is in de omgeving echter genoeg te doen om uw kampeervakantie in Valras-Plage te laten slagen zonder op het strand of in een luie stoel te liggen.

Lees meer

Cultuurrijke steden in de buurt

Valras-Plage ligt tussen enkele mooie Franse steden in, die allemaal binnen het uur rijden te bereiken zijn. Valras-Plage is dus een mooie uitvalsbasis om stedentripjes te organiseren.

 • Montpellier
  Een van deze bijzondere steden is Montpellier, hoofdstad van het departement Hérault. Montpellier staat bekend als levendige en jonge studentenstad, maar ook als een stad met een rijk verleden. Dit is te zien aan het historische centrum met zijn robuuste kathedraal, sierlijke stadsplein Place de la Comédie en het aangrenzende operahuis. Ook in de verschillende musea kunt u de geschiedenis van Frankrijk ontdekken. En wilt u uw kinderen blij maken, ga dan met ze naar Montpellier Parc Zoologique, het dierenpark van Montpellier.
 • Carcassonne
  Wanneer u ervoor kiest om vanuit Valras-Plage in westelijke richting te gaan, komt u uit in Carcassonne. Met zijn prachtige kerk, torens en karakteristieke straatjes brengt deze middeleeuwse vestingstad u terug naar vroegere tijden. Als afsluiter van de dag kunt u er met uw kids gaan karten of klauteren.
 • Béziers
  Een ritje van nog geen half uur door de schitterende omgeving is genoeg om aan te komen in Béziers, een magische stad ten noorden van Valras-Plage. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van Béziers is de kathedraal Saint-Nazaire, die uittorent boven de andere middeleeuwse gebouwen. De rivier, die langs de stad stroomt, en de omringende wijngaarden maken het plaatje af.

In de natuur nabij Valras-Plage

Heb je de mooie steden in de buurt van Valras-Plage bezocht, dan heb je waarschijnlijk wel gezien dat in de omgeving meer bijzondere plekjes liggen die een bezoek waard zijn. Daarnaast is de natuur rondom Valras-Plage zeer geschikt voor leuke wandel- of fietstochtjes.

 • In de heuvels nabij de stad Narbonne ligt de abdij Sainte-Marie de Fontfroide. Deze mystieke, rustgevende plek is gesticht in de elfde eeuw en was in eerste instantie de woonplaats van Benedictijner monniken. Kom tot bezinning in de kalme binnenruimtes van de abdij of maak een wandeling door de mooie rozentuinen. Ook kunt u er een hapje eten.
 • De abdij ligt in het regionale natuurpark Narbonnaise en Méditerranée, een ideaal wandelgebied. Hier kunt u genieten van de bossen, de groene kustlijn en opdoemende heuvels.
 • Een andere magische plek vindt u aan de oostzijde van Narbonne. Hier ligt de doline Gouffre de l’Oeil-Doux, een meertje omgeven door steile kalkrotsen en een plaats waar rust overheerst. Een goed eindpunt van een lange wandeling door het bosrijke natuurgebied.

Naar de camping

Natuurlijk liggen de campings in Valras-Plage dicht bij het strand. Binnen enkele minuten te voet kunt u het zand tussen uw voeten voelen kriebelen. Voor de kinderen is er genoeg te doen. Zo zijn er op veel campings een zwembad, speeltuin en sportterrein te vinden. En de ouders kunnen er een lekker wijntje krijgen. Daarbij beschikken veel campings in Valras-Plage over wifi. Wilt u even internetten bij uw SunLodge of een centraal wifi-punt, dan is dat mogelijk. Alles is er dus om uw kampeervakantie in Valras-Plage tot een succes te maken.

Het weer

Het heerlijke kustweer in Valras-Plage helpt ook een handje mee aan een succesvolle vakantie. Valras-Plage ligt in een van de warmste gebieden van Frankrijk. De zomertemperaturen liggen vaak tussen de vijfentwintig en dertig graden, en ook de temperatuur van het water is zeer aangenaam.

Populaire campings Valras-Plage