Ga naar de homepage

Camping Aude Frankrijk

Aude, de zonnige en veelzijdige streek aan de westkust van de Middellandse Zee waar het heerlijk kamperen is. Hier kunt u genieten van het mediterrane klimaat, het frisse groen en de rijke Franse cultuur. Bezoek een van de vele prachtige middeleeuwse kastelen die prijken op rotsachtige heuveltoppen of maak een lange fietstocht in de mooie natuur langs het Canal du Midi. Het wisselende landschap en de rijke cultuur maken van Aude een ideale kampeerbestemming.

Lees meer

Zuid-Franse natuurpracht

Eén alinea doet absoluut geen recht aan de natuurschoon in Aude. Het landschap van het Franse departement kenmerkt zich namelijk door variëteit. Hierdoor is Aude dan ook een prachtige streek voor de kamperende natuurliefhebber. Van de zuidelijke Pyreneeën en het regionaal natuurpark van Narbonne tot aan de vele wijngaarden en het ultieme fietsgebied langs de Canal du Midi in het noorden: Aude heeft voor ieder natuurmens iets bijzonders te bieden. Of u nu trek heeft in een leuke mountainbiketocht met het hele gezin door bergachtig gebied of een rustige wandeling aan de Middellandse Zeekust, Aude is de plek voor u.

Op ontdekkingstocht door Carcassonne en Narbonne

Twee belangrijke steden en meteen twee grote trekpleisters in Aude zijn Carcassonne en Narbonne. Deze steden zijn leuke bestemmingen voor groot en klein.

  • Carcassonne
    De middeleeuwse vestingstad Carcassonne is een van de populairste plaatsen in Frankrijk.Zijn ligging, tussen de beboste heuvels en wijngaarden en aan de rivier de Aude en het Canal du Midi, maakt van Carcassonne echt een magische plek. De oude, steile straatjes, de basiliek en de vele torens tekenen de rijke en bewogen geschiedenis die Carcassonne heeft gehad. Aan de rand van de stad is er veel te doen voor kinderen: bezoek eens het dinomuseum Dinosauria of ga racen bij Winkart.
  • Narbonne
    Ook in Narbonne gaat de tijd ver terug, wat te zien is aan de Romeinse en middeleeuwse gebouwen. Vooral de kathedraal van Narbonne, die boven alles en iedereen uitsteekt, is een wonderlijke bezienswaardigheid en een architectonisch hoogstandje. Ook voor de kinderen is er in Narbonne genoeg te doen. Zo worden elke schoolvakantie speurtochten door de stad en leuke workshops georganiseerd.

Audes abdijen en kastelen

Aude is het land van abdijen en kastelen. Vooral de abdij van Fontfroide en het kasteel van Puilaurens zijn pareltjes. Op de meest magische plekken komt u ze tegen: gehuld in nevelen op een heuveltop, verscholen tussen de groene bossen of omringd door kleurrijke wijngaarden. Kom even helemaal tot rust in de kalmte van de abdijen en bewonder de adembenemende uitzichten vanaf de kasteeltorens. Trek wel uw wandelschoenen aan wanneer u een van de machtige kastelen bezoeken wilt; de toegangswegen zijn namelijk vaak een wandeluitdaging.

Kamperen in een veelzijdige regio

De campings in Aude liggen voornamelijk in het noordelijke gedeelte van de regio. Wilt u Carcassonne en Narbonne bezoeken, dan is de camping de ideale uitvalsbasis. Mocht u het meer zuidelijke gedeelte van Aude willen ontdekken, dan is het ook mogelijk om op de campings in de regio Pyrénées-Orientales te kamperen. Dit prachtige Frans Catalonië ligt ten zuiden van Aude. Een dagje verblijven bij uw stacaravan of camper is ook een prima idee. De campings in Aude hebben namelijk genoeg te bieden. Zo hebben de meeste campings wel een zwembad waarin u even kunt afkoelen, of een wifipunt.

Het weer

Het klimaat in Aude staat onder invloed van de Middellandse Zee. Vooral in het oosten is de mediterrane zon fel en warm: de temperatuur kan in de zomer makkelijk boven de dertig graden komen. Meer in het westen van Aude is het klimaat iets gematigder en liggen de temperaturen net ietsje lager. Maar waar u in Aude ook op kampeervakantie gaat, de zon zal u altijd vriendelijk begroeten.