Ga naar de homepage

Camping Biscarrosse-Plage Frankrijk

Het levendige Biscarrosse-Plage is een waar waterparadijs. De badplaats ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan in het Franse departement Landes. En alsof die eindeloze oceaan nog niet genoeg is, bevinden zich ook nog enkele grote meren in de buurt van Biscarrosse-Plage, elk met hun eigen stranden: water genoeg dus rondom de campings in Biscarrosse-Plage. Kamperen in Biscarrosse-Plage is dus heerlijke strandwandelingen maken, zonnen en fietsen om de prachtige meren. Maar dat is niet het enige.

Lees meer

Waterpret en natuur

  • In Biscarrosse-Plage ligt de surfschool Kiwi Surf. Hier kun je met jouw gezin surf- en zwemlessen volgen. De surfclub richt zich vooral op de jonge bezoeker, dus jouw kinderen zullen het er zeker naar hun zin hebben!
  • Een stukje ten noorden van Biscarrosse-Plage ligt de Dune du Pyla (of Dune du Pilat), de hoogste duin van Europa. Het is een hele klus om de top van de duinen te bereiken, maar na de beklimming wacht je wel een schitterend panorama: aan de ene kant kijk je uit over een prachtig bos, aan de andere kant over de diepblauwe oceaan.
  • De Bassin d’Arcachon is een binnenzee, gelegen iets boven Biscarrosse-Plage. Hier is het heerlijk fietsen en wandelen. Daarnaast kun je de charmante omringende vissersdorpjes als Guyan-Mestras en Le Teich aandoen.

Van Biscarrosse-Plage naar Bordeaux

Binnen iets langer dan een uur rijden kom je van Biscarrosse-Plage in het mooie Bordeaux. Deze wijnstad is een perfecte bestemming voor een daguitstapje tijdens jouw vakantie in Biscarrosse-Plage, al kun je met alle bezienswaardigheden in Bordeaux wel een hele week vullen.

  • Het Place de la Bourse is een bijzonder plein. Niet alleen is het omringd door schitterende klassieke gebouwen, tegenover het plein ligt het grootste spiegelbad van de wereld. Het klein laagje water in het bad, dat soms in stoom omhoogkomt, is ideaal voor een warme dag. En jouw kinderen kunnen zich er uren vermaken.
  • Als kunstliefhebber ben je in Bordeaux in de hemel. In het Museum der Schone Kunsten hangen werken van meesters als Picasso, Rubens en Delacroix, en in het CAPC, een museum voor moderne kunst, kun je werken van contemporaine kunstenaars bewonderen.
  • Kerken zijn er in Bordeaux in overvloed. Zo liggen de mooie kathedraal, de Notre-Dame en Basiliek van St. Michael op loopafstand van elkaar. En dan heb je ze nog lang niet allemaal gezien.

Naar de camping

Ook op de campings in Biscarrosse-Plage is het genieten van het water. De campings hebben namelijk een groot zwembad met kinderbad, omgeven door hoge pijnbomen voor de nodige schaduw. Wil je een groot natuurbad? Vanuit jouw stacaravan of tent sta je binnen enkele minuten op het strand, waar je kunt genieten van het grootst denkbare natuurbad ter wereld: de Atlantische Oceaan. En voor de kinderen natuurlijk een zandkastelenparadijs. Blijf je liever bij jouw caravan? Ook dan verveel je je niet. Veel campings in Biscarrosse-Plage beschikken namelijk over wifi.

Het weer

Ook de Franse zon helpt mee om jouw kampeervakantie in Biscarrosse-Plage te laten slagen. Die schijnt namelijk volop daar aan de kust. In de zomer zijn temperaturen van boven de vijfentwintig graden geen bijzonderheid, en ook in de lente en het najaar kan het er nog gemakkelijk twintig graden zijn. Een verkoelende duik in de zee of het zwembad is dus geen luxe in Biscarrosse-Plage.

Populaire campings Biscarrosse-Plage