Ga naar de homepage

Camping Dax Frankrijk

De Franse stad Dax staat al sinds de Romeinse tijd bekend om haar warme bronnen en modderbaden. Naast twaalf gezondheidscentra zijn er ook vele monumenten, worden er festivals georganiseerd en zijn er diverse leuke restaurants te vinden. Dax is een aanrader om te bezoeken tijdens een kampeervakantie in de regio Landes.

Lees meer

Wandel langs de oude stadswallen uit de 4e eeuw, neem een kijkje in de 17e-eeuwse kathedraal Notre Dame en ontdek de warmwaterbron La Fontaine Chaude, met een constante watertemperatuur van 64 graden Celsius. Omdat Dax een autovrij centrum heeft, is de stad ook heel geschikt voor kinderen.

Campings in Dax

Veel campings nabij Dax liggen in de buurt van de Atlantische Kust. Bezoek een van de mooie zandstranden en geniet van een dagje aan zee. Dax ligt vlak bij de Pyreneeën en op slechts anderhalf uur rijden van Spanje.

Tips

  • Breng in Dax een bezoekje aan Le Musée de L'ALAT, het luchtvaart- en helikoptermuseum, en bekijk de imposante collectie foto's, memorabilia, vliegtuigen en helikopters.
  • Half augustus vindt vijf dagen en vijf nachten lang een groots festival plaats in Dax: de Feria van Dax. De rood-wit geklede bezoekers kijken naar stierengevechten, optochten en vuurwerk en er heerst in de hele stad een vrolijke sfeer. Erfgoed staat centraal tijdens deze dagen en er zijn ook volop proeverijen en streekproducten verkrijgbaar.