Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Campings in Quiberon Frankrijk

Omgeven door water waant u zich op een camping in Quiberon midden op een eiland. Niets is minder waar, want Quiberon is met een smalle weg verbonden aan het vasteland van Zuid-Bretagne, en is daarmee een echt schiereiland. Kamperen in Quiberon voelt door de ligging aan de Middellandse Zee, de lange kuststrook en mooie zandstranden als een echte strandvakantie.

Lees meer

Comfortabel kamperen

De campings in Quiberon zijn van alle gemakken voorzien. Met vaak een campingzwembad, kinderanimatie en een lekker campingrestaurant of snackbar, hoeft het u en uw gezin tijdens de kampeervakantie aan niets te ontbreken. En het strand is nooit ver weg. Zin in een leuk uitstapje met het gezin of om een hapje buiten de deur te eten, maar niet om er ver voor te rijden? Verspreid over heel het schiereiland zijn er leuke restaurantjes en plekken te vinden die u vanaf uw kampeerplek gemakkelijk kunt bereiken.

  • Club de Plage l’Albatros
    Blijf in vorm tijdens uw vakantie en breng een bezoekje aan Club de Plage l’Albatros, leuk voor jong en oud! Een enthousiast animatieteam staat hier klaar voor het hele gezin. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen zich onder begeleiding uitleven in het fijne zandstrand en diverse spelletjes doen met leeftijdgenootjes en uzelf kunt ook meedoen met een fitnessclinic of een cursus in stand up paddle (suppen). U vindt de club op de Grand Plage van Quiberon en hij is geopend van maandag t/m zondag.
  • La Plage
    Dineren met uitzicht op het strand? Kom dan eten bij restaurant La Plage in Saint-Pierre-Quiberon. Vanaf het terras van dit restaurant heeft u zicht op de baai van Quiberon en geniet u van heerlijke versgevangen vis, terwijl u de boten ziet aanmeren.
  • Markt
    Voor wie liever bij zijn kampeerplek eet, is de wekelijkse markt in Quiberon een aanrader. Op de Place du Varquez vindt u er verse vis, vlees, groente en fruit, waar u een lekker gerecht mee kunt maken. Op de markt vindt u tevens ambachtelijke producten, zoals kleding. Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan de markt leuk te combineren met een bezoek aan een van de kunstgalerieën in Quiberon.

Rondje door de regio

Vanaf de camping in Quiberon zijn er talloze excursies in de omgeving mogelijk. In de haven van Quiberon vertrekt de boot naar de eilanden die voor de kust liggen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Belle-Île-sur-Mer of Le Houat en laat u verrassen door de schilderachtige haventjes en ruige kliffen. Ook op het vasteland zijn er mooie plaatsjes die u vanaf de kampeerplek goed kunt bereiken en die de moeite waard zijn. Pak bijvoorbeeld de auto naar Carnac en laat u verrassen door de oude menhirvelden. Iets verderop ligt het vissersdorpje Trinité-sur-Mer, waar de lange boulevard uitnodigt voor een wandeling langs de haven.

Ontdek Quiberon per fiets of vanuit de lucht!

Het schiereiland heeft vele plekjes waar u met de auto niet zo snel komt. De uitgestrekte duinen en woeste kustlijn is het beste te ontdekken per fiets. De fietsen niet meegenomen? Geen zorgen, in Quiberon kunt u ook goedkoop fietsen huren bij Velocean. Daar vindt u ook speciale beach bikes, zodat zelfs fietstochten over het mulle strandzand tot de mogelijkheid behoren. Voor wie het liever hogerop zoekt is het klimpark Quiberon Aventure een uitkomst! Hier kunt u zich met het hele gezin urenlang vermaken met kabelbanen, klimparcoursen of gewoon lekker spelen in het bos.

Het weer

Voor een kampeervakantie met veel zon bent u in Quiberon aan het juiste adres. Door de warme Golf van Mourbihan die voor de kust langs stroomt, heeft het in de zomers een bijna mediterraans klimaat en een hoge zongarantie. Dat klimaat zorgt ook voor aangename temperaturen in het laagseizoen. Perfect voor een gezinsvakantie in mei, wanneer de kinderen ook vrij hebben.

Campings in de buurt van Quiberon Bekijk campings