Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Le Grau-du-Roi Frankrijk

Daar waar de Rhône de Middellandse Zee bereikt, vindt u het zonnige plaatsje Le Grau-du-Roi. Hier wachten strand en zee op u, maar ook het prachtige natuurgebied de Camargue. In Le Grau-du-Roi kunt u dus een lekker dagje bruinen op het strand afwisselen met een heerlijke wandeling door de natuur. En gewoon een dagje in het zwembad op de camping dobberen slaat u ook niet zomaar af. Maar er is nog veel meer te doen!

Lees meer

Stieren en zeesterren

Le Grau-du-Roi is een stad van dierenliefhebbers. Stieren worden op eervolle wijze behandeld, duizenden flamingo’s bewonen de vijvers en moerassen van de Camargue en er zwemmen haaien in grote aquaria. Dit geeft u veel mogelijkheden tot uitstapjes tijdens uw kampeervakantie in Le Grau-du-Roi.

  • Stierenvechten hoort bij de mediterrane cultuur. Ook in Zuid-Frankrijk dus. Hier kennen ze de variant Course Camarguaise, waar het er een stuk respectvoller aan toegaat dan bij de Spaanse gevechten. Tijdens de spannende wedstrijden in de arena’s in Saintes-Maries-de-la-Mer en Mauguio worden er geen stieren verwond of gedood. Tussen de horens van de stier wordt een rood lintje gebonden, die de ‘raseteur’, de Franse toreador, er af probeert te halen. De Course Camarguaise is een echte belevenis in de buurt van Le Grau-du-Roi en een leuk uitje voor het hele gezin.
  • Het Seaquarium is het thuis van een heleboel zeedieren. Van enge haaien tot schattige clownvisjes, alle soorten zeedieren kunnen worden ontdekt. Het Seaquarium is een leuke plek om uw kinderen van alles te leren over de zeewereld.
  • Vanuit Abrivado Ranch in Le Grau-du-Roi kunt u tochtjes maken te paard. Geniet van een prachtige zonsop- of -ondergang op het strand, of ontdek de vele vogelsoorten in de Camargue. Alles op de rug van een lief paard en onder begeleiding van een professionele gids.

Jong en oud

  • Heeft u nog niet genoeg dieren gezien? Ga dan naar Montpellier Parc Zoologique. Ook in dit dierenpark hebben uw kinderen de tijd van hun leven. Montpellier, op zo’n halfuur rijden van Le Grau-du-Roi, biedt nog veel meer. De bruisende studentenstad heeft een mooi historisch centrum, waar u bijvoorbeeld de kathedraal kunt bezoeken, vele musea of het mooie stadsplein Place de la Comédie en het operahuis. Montpellier, een oude stad met een jong, fris karakter.
  • De stad Nîmes gaat terug tot in de Romeinse tijd. Dit is dan ook te zien aan de Romeinse overblijfselen, zoals de tempel van Diana en de Arena van Nîmes, een goed bewaard amfitheater waar tegenwoordig concerten en stierenvechten worden gehouden. Nîmes ligt op een klein uurtje rijden van Le Grau-du-Roi.

Kamperen in Le Grau-du-Roi

Of u nog in bent voor een strandvakantie of cultuurvakantie, de campings in Le Grau-du-Roi zijn een ideale uitvalsbasis. Binnen een mum van tijd staat u met uw blote voeten in het zand of voor een kathedraal in Montpellier. Daarbij is er op de campings zelf ook genoeg te beleven. Zwemmen in het zwemparadijs, spelen op de sportvelden of genieten van de optredens van het animatieteam: op de campings in Le Grau-du-Roi is er voor u en uw kinderen altijd wel iets leuks te doen. En zelfs als u even uitrust bij uw stacaravan of kampeerplaats bent u nog mobiel: de meeste campings beschikken namelijk over wifi.

Het weer

Kamperen in Le Grau-du-Roi is genieten van de zon. Aan de Middellandse Zeekust zijn de zomers namelijk altijd warm en zonnig. Heerlijk weer om de barbecue aan te steken of zelf te bruinen op het strand. Ook in de lente en het najaar is het er vaak nog twintig graden en hoger. Kamperen in Le Grau-du-Roi doet u dus bijna het hele jaar door met de zon boven uw hoofd.

Campings in de buurt van Le Grau-du-Roi Bekijk campings