Ga naar de homepage

Camping Collioure Frankrijk

Het vissersplaatsje Collioure is een kunstenaarsstadje met schilderachtige huizen, smalle straatjes en een mooie ligging aan zee. Er zijn maar liefst drie forten te bezoeken. Het ligt dicht bij de Spaanse grens in Languedoc-Roussillon. Dit is het gebied van langgerekte, brede stranden met tal van watersportfaciliteiten en gezelligheid, ideaal voor de oudere jeugd. Hier barst het van de goede campings, veelal pal aan zee. Geen wonder, hier lopen de stranden geleidelijk af en de branding is minimaal: lekker veilig voor kleine kinderen.

Lees meer

Actieve campings

De stranden van Languedoc-Roussillon nabij de Spaanse grens zijn populair. Of u nu met een tent, vouwwagen, camper of caravan op de camping staat, binnen enkele stappen bent u al op het strand. De campings zijn vooral gericht op kinderen, ook oudere. Er zijn kinderclubs en superactieve animatieteams. Voor elke leeftijd worden leuke activiteiten georganiseerd. De campings zijn van klein tot groot en zijn in de meeste gevallen voorzien van een prachtig buitenzwembad en bijbehorende luxe faciliteiten.

Uitstapjes in de buurt

Vanaf de kampeerplaats of accommodatie bent u zo bij de uitlopers van de Pyreneeën. Hier kunt u leuke autotochtjes maken. Ook bent u zo in Spanje, de grens is niet ver. Het nabij gelegen Perpignan met zijn Franse, Spaanse en oosterse sfeer kan natuurlijk niet op uw lijstje ontbreken. Iets verder liggen de schitterende stad Carcassonne, eigenlijk een openluchtmuseum en het Canal du Midi, beide op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor wie een aparte dagtrip wenst.

Campings in de buurt van Collioure