Ga naar de homepage

Ma-vr 08.30 - 20.00 | Za 09.00 - 16.30 +31 (0) 488 45 42 45

Camping Saint Cyprien Plage Frankrijk

Wilt u met uw gezin naar Zuid-Frankrijk, dan is Saint Cyprien de ideale vakantiebestemming. In dit havenplaatsje houden ze vooral rekening met kinderen: er worden verschillende spellen georganiseerd, schilderworkshops en circusactiviteiten. Daarbij is Saint Cyprien niet heel populair bij jongeren, die liever gaan naar het iets zuidelijker gelegen Argèles-sur-Mer

Lees meer

In Saint Cyprien valt er genoeg te ontdekken. U kunt een bruinbakbezoekje brengen aan het strand of wandelen langs de leuke vissershaven. Niet ver van het strand ligt het mooie park Le Jardin des Plantes des Capellans. Hier groeien mediterrane planten en bomen weelderig, en lopen de kleurrijke pauwen met u mee. Ook kunt u via een boottripje met gids de Middellandse Zee ontdekken vanuit de haven van Saint. Cyprien.

Speciaal voor de kids

Voor de kleintjes wordt extra goed gezorgd in Saint Cyprien. De verschillende workshops en speelgelegenheden maken van hun verblijf een vakantie om niet te vergeten.

  • In het museum van Saint. Cyprien kunnen ze zelf aan de slag! Hier komen de nieuwe Picasso’s en Mondriaans boven water: de kinderen mogen er schilderen, knutselen en boetseren.
  • St. Cyprien heeft aparte speelplaatsen voor de kleintjes. Hier kunnen ze tussendoor even hun ei kwijt.
  • En er is nog veel meer te doen in Saint Cyprien Plage: van schattochten tot waterspelletjes in het zwembad!

Uitjes vanuit Saint Cyprien

De campings in Saint Cyprien liggen in de schaduw van de Pic du Canigou, de hoogste berg van het Massif du Canigou. Dit gedeelte van de Pyreneeën is een prachtig fiets- en wandelgebied, zowel voor beginners als gevorderden. Maar er is meer te doen in de omgeving:

  • Waar bergen zijn, zijn grotten en kloven. Ten westen van Saint Cyprien kunt u dan ook verschillende ondergrondse gangen bezoeken. Zo liggen nabij de middeleeuwse stad Villefranche de Conflent drie grotten: Les Canalettes, Les Grandes Canalettes en de Cova Bastera. Hier kunt u onder begeleiding de prachtige druipsteenformaties aanschouwen.
  • Op een halfuur rijden van Saint Cyprien, dicht bij de Spaanse grens, ligt het plaatsje Céret. In het begin van de twintigste eeuw was Céret de woonplaats van Pablo Picasso. Ter ere van deze beroemde kunstenaar heeft Céret het Musée d’Art Moderne opgericht, waar u werken van Picasso, maar ook van onder meer Braque en Renoir, kunt bewonderen.
  • Voor Carcassonne rijdt u zo’n anderhalf uur, maar daar krijgt u veel voor terug. De nauwe straatjes, vele torens en schitterende ligging zorgen voor een magisch aanzicht. En een ritje door het prachtige landschap is natuurlijk geen straf.

Op de camping

Tevens op de campings in Saint Cyprien Plage zullen uw kinderen het naar hun zin hebben. De amusementsprogramma’s, het zwembad, het multisportterrein: aan niets ontbreekt het ze om een leuke tijd te beleven. Ook u kunt meedoen aan het recreatieprogramma. Maar natuurlijk kunt u ook gewoon lekker luieren op uw strandstoel aan het zwembad of bij uw stacaravan, met een boekje erbij of surfend op het internet. Veel campings in Saint Cyprien beschikken namelijk over wifi.

Het weer

Als u kampeert in Saint Cyprien kunt u rekenen op veel zon en hoge temperaturen. In de zomer kan het er gemakkelijk dertig graden worden, en in de lente en de nazomermaanden blijft het nog lang boven de twintig graden. De vele zonuren en het warme zeewater maken van Saint Cyprien een ideale plek voor uw strandvakantie. Maar blijf niet de hele tijd in het warme zand liggen, want Saint Cyprien en omgeving hebben veel te bieden!

Campings in de buurt van Saint-Cyprien-Plage Bekijk campings