Ga naar de homepage

Camping Torreilles Frankrijk

Het kleurrijke plaatsje Torreilles ligt aan de immer zonnige Middellandse Zeekust. Vanuit uw camping in Torreilles staat u dus zo in het heerlijk zachte strandzand. Wilt u een zonvakantie met uw gezin, dan is deze badplaats een prima optie. Op de stranden van Torreilles Plage is het namelijk heerlijk vertoeven. Bruinbakken zult u tijdens uw kampeervakantie in Torreilles! Maar niet alleen dat: er is veel te ontdekken in de omgeving van Torreilles.

Lees meer

Steden nabij Torreilles

  • Perpignan
    Voor de Catalaanse cultuur hoeft u helemaal niet naar Spanje. Binnen een kwartiertje rijden bent u namelijk in Perpignan, hoofdstad van provincie Roussillon. Hier wordt de Catalaanse cultuur in Frankrijk – evenals in Torreilles overigens – nog in ere gehouden. Met zijn kleurrijke gebouwen en gezellige pleinen is Perpignan een plek waar u wilt terugkomen. Gunt u uw voeten even rust: Perpignan is ook te bekijken vanuit een leuk treintje.
  • Carcassonne
    Op een uurtje rijden van uw camping in Torreilles ligt Carcassonne. Deze indrukwekkende middeleeuwse vesting is een bijzondere oude stad, die zijn charme krijgt door de nauwe en steile middeleeuwse straatjes, torens en prachtige kathedraal. Aan de rand van Carcassonne is genoeg te doen voor de kinderen: van een klimpark tot een Australische kinderboerderij.
  • Narbonne
    Binnen drie kwartier bent u in een andere mooie stad in de buurt van uw camping in Torreilles: Narbonne. Het pronkstuk van deze klassieke stad is de prachtige gotische kathedraal, maar ook het aartsbisschoppelijk paleis en het stadhuis mogen er zijn.

Bezinning bij Sainte-Marie de Fontfroide

Wilt u tot rust komen na de bezoekjes aan al deze mooie steden? Ga dan eens naar Sainte-Marie de Fontfroide. Deze 11e-eeuwse abdij ligt in de beboste heuvels van het regionale natuurpark Narbonnaise en Méditerranée. Hier is het heerlijk wandelen, maar ook kunt u hier uw moment van bezinning pakken in de rozentuin of de kalme binnenruimtes van de abdij.

Op de camping

Een heerlijk zwembad, wellnesscentra en sportvelden; al dit kunt u vinden op de campings in Torreilles. De campings liggen op loopafstand van het strand, dus mocht u het zwembadwater even beu zijn, dan kunt u ook gaan genieten van het zachte zand onder uw voeten en de helderblauwe Middellandse Zee. Dag en nacht staat het animatieteam voor u en uw kinderen klaar om van uw kampeervakantie in Torreilles een onvergetelijke tijd te maken. Maar u kunt uzelf ook vermaken, gewoon bij uw stacaravan of tent. Lees een boekje, doe een spelletje of surf op het internet. Veel campings in Torreilles hebben wifi.

Het weer

Aan de Middellandse Zee schijnt altijd de zon. Nou ja, heel vaak in ieder geval. Torreilles ligt in een van de zonnigste gebieden van Frankrijk. In de zomer stijgt de temperatuur al snel tot vijfentwintig graden en hoger: heerlijk weer dus om te genieten van het strand, het zwembad en de mooie Franse en Catalaanse steden.

Campings in de buurt van Torreilles