Ga naar de homepage

Camping Var Frankrijk

Aan de zonnige Middellandse Zeekust is altijd wel een camping naar wens. In de regio Var zijn rustige, landelijke campings te vinden die slechts een paar kilometer van het strand liggen. Ook zijn er in dit deel van Zuid-Frankrijk genoeg bruisende campings direct aan zee. Bekende plaatsen in Var zijn onder andere Toulon, Saint-Tropez, Fréjus, La Seyne-sur-Mer en Sainte-Maxime.

Lees meer

De keuze in familiecampings aan de kust van Var is enorm. Het gebied aan de Côte d’Azur heeft ontzettend veel te bieden voor een vakantie met het gezin. Het binnenland is rijk aan bossen en boomgaarden en langs de kust van Var zijn wonderschone zandstranden en blauwe baaien te vinden. Daarnaast barst het in de regio van de familieactiviteiten.

  • Jurassic Park in Fréjus
    Stap binnen in een wereld van 65 miljoen jaar geleden: de wereld van de dinosaurussen. De reusachtige exemplaren in Fun City Fréjus staan nietsvermoedende voorbijgangers om elke hoek op te wachten. Naast het bewonderen van de oeroude aardbewoners kunnen de kids ravotten in de speeltuin, het indooravonturenparcours ontdekken en slingeren aan touwen door de bomen. Bestel trouwens gerust een voordelig kindermenu voor de hongerige apen voordat u terugkeert naar de camping.
  • Een bezoek aan Schildpaddendorp
    In het Schildpaddendorp in Gonfaron ontmoet u meer dan 2500 schildpadden van over de hele wereld. Voor elke leeftijd is een speciale rondleiding beschikbaar in Le Village des Tortues. In anderhalf uur komt u alles te weten over de langzame groene viervoeters. Er wordt goed gezorgd voor de kleine kruipers, want er is ruimte om te broeden, een babyschildpaddenopvang en een kliniek voor zieke schildpadden. Een leuke en leerzame invulling van een vakantiedag in Var.
  • Strandvakantie in Saint-Tropez
    Een dagje luxe jachten spotten kan in het mondaine Saint-Tropez. Wie wint het spelletje ´spot de meeste celibrities’? In deze luxe Franse badplaats vieren de rijken vakantie. Het is zien en gezien worden op de koninklijke vaartuigen die in de haven liggen bij de vele terrasjes. Een drankje bestellen op de eerste rang van het terras is een onvergetelijke vakantie-ervaring.

Grand Canyon van Frankrijk

De smaragdgroene wateren van de Franse Grand Canyon du Verdon zijn onderdeel van de tweede grootste kloof in Europa. Maar liefst 700 meter hoog zijn de rotswanden van de kloof, die tussen Var en Alpes-de-Haute-Provence ligt. Een indrukwekkend gezicht. De rotspartij komt uit in het stuwmeer Lac de Sainte-Croix. Hier kunt u naar hartenlust een dagje waterpret beleven in een kano, kajak of op een waterfiets. De kloof is makkelijk te bereiken vanaf een van de vele campings in Var.

Op de camping

Een mooie stacaravan, kampeerplaats of een luxe SunLodge: op de campings in Var hebben ze het allemaal. Ook kunt u er meestal wel een zwembad met peuterbad, speeltuin en sportterrein vinden. Echte familiecampings dus! Zelfs uw hond wordt (mits aangelijnd) hartelijk ontvangen.

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in juni 2018

Mooie omgeving, met enerzijds de bergachtige regio en anderszijds de kust met alle bekende badplaatsen. Een bezoekje aan Monaco is prima te doen en er zijn ook leuke kleine bergdorpjes. Fréjus is leuk als je naar het strand wilt en over de boulevard wilt wandelen.

8,0

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in juni 2018

Mooie historische dorpen in de omgeving. Middellandse Zee vlakbij met een schitterende kustweg (wel vaak zeer druk) In het verkeer heb ik maar één woord.....hufters en stelletje onverlaten!! Het

8,0

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in april 2018

Misschien wel de mooiste regio van Frankrijk. De Gorges du Verdon is natuurlijk een bezoekje waard maar ook de steden aan de Cote d'Azur zijn een bezichtiging waard, evenals de parfumfabriekjes in Grasse, de vele wijnplantages en het pittoreske St.Paul de Vence.

9,0

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in april 2018

Je kunt vanuit de camping waar we verbleven makkelijk naar de mooie kustplaatsen maar ook naar het mooie binnenland.

8,0

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in augustus 2017

Dichtbij mooi strand. Buurt van leuke steden zoals st tropez Monaco en grasse. Veel marktjes in de buurt. Fréjus leuke haven.

8,0

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in augustus 2017

Rondom camping zelf kan je leuk wandelen. Dorpen, winkels op enkele minuten rijden. Strand en steden half uur.

7,0

Populaire campings Var