Ga naar de homepage

Camping Mimizan Plage Frankrijk

Mimizan is een bekende badplaats aan de Franse Zilverkust. Tussen Bordeaux en Biarritz in het zuidwesten van Frankrijk, ligt dit surfdorp met een lang en breed zandstrand. Surfers die Europa’s beste golven willen bedwingen reizen af naar dit paradijs. De sfeer die hier heerst past bij deze populaire sport; gemoedelijk en relaxed. Met maar liefst 10 kilometers zandstrand is het altijd goed toeven op een camping in Mimizan.

Campings in de buurt van Mimizan Plage

Campings bij Mimizan Plage liggen nooit ver van de Atlantische kust. Vanuit je caravan of tent snuif je zo de zilte zeelucht op! Huur je graag een accommodatie? Ingerichte lodges of stacaravans liggen op gezellige campings waar de kinderen lekker in het zwembad kunnen plonsen.

Tips

  • Laat de wind door je haren waaien en fiets door het uitgestrekte naaldbos. Vanuit Mimizan loopt een mooie fietsroute onder grote pijnbomen door, die bij het meer van Gastes uitkomt. Ga daar op een dinsdag naartoe als je inkopen wilt doen op de wekelijkse markt. Ook het bloemen dorpje Sainte – Eulalie is de moeite waard. Op veel campings in Mimizan zijn fietsen te huur.
  • Voor wie wel van een uitdaging houdt, kan zijn balans vinden op de surfplank. Deze zijn te huur op het strand. Voor wie de kneepjes van het vak nog onder de knie moet krijgen, zijn er lessen. Ook speciaal voor de kids.
  • Klaar voor een klim? Klauter op de hoogste duin van Europa: Dune de Pilat. Het kost even wat moeite, maar het uitzicht is er fantastisch! Je kunt er ook lekker zwemmen. De toegang is gratis, je moet alleen betalen voor een parkeerplaats.
  • Leuk om mee te pakken is het kleine museum, Musée de Vieux Bourg. Je leert er van alles over de geschiedenis van Mimizan. Tegenover het gebouw zie je de 13de-eeuws gotische klokkentoren die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Het weer

Mimizan heeft een gematigd zeeklimaat vanwege de ligging. De zomers worden niet te heet met augustus als de warmste maand.