Ga naar de homepage

Camping Mimizan Frankrijk

Aan de Franse Atlantische kust ligt Mimizan, een badplaats met lange stranden en hoge golven. De surfers zijn hier in de meerderheid, maar je komt er ook veel kampeerders tegen. Mimizan is een prima bestemming voor een kampeervakantie met het hele gezin. In de buurt vind je altijd wel een camping die geschikt is om de zomer door te brengen.

Lees meer

Campings nabij Mimizan

De campings in de omgeving van Mimizan zijn divers. Veel campings liggen in een bosrijk gebied en aan het water. Voor de kinderen is er vaak een uitgebreid animatieprogramma en verschillende speelmogelijkheden. Ze kunnen hun energie prima kwijt in de speeltuin, de miniclub en het zwembad – vaak een zwemparadijs met spannende glijbanen en leuke waterspeeltoestellen. Eten kan op de camping zelf: bijna alle campings hebben een restaurant. Maar een frietje of pizza eten bij jouw stacaravan of kampeerplaats kan natuurlijk ook!

Tips in de buurt

Mimizan is een zeer geschikte locatie voor waterliefhebbers. Je treft er alle mogelijke watersporten aan. Hieronder een kleine greep uit wat je kunt doen in en om Mimizan:

  • Surfen
    Een dag niet gesurft is een dag niet geleefd! In Mimizan, surfbestemming bij uitstek, zijn meerdere surfscholen – bijvoorbeeld de Surf Academy – waar elk gezinslid de kneepjes van het vak kan leren.
  • Op het water
    Naast surfen zijn er veel meer watersporten en -activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Bij All Water leren ze je ‘waveskiën’ en kajakken, maar je kunt ook met het hele gezin een rondvaartje maken door de prachtige natuur.
  • Dune du Pilat
    Binnen een uurtje met de auto ben je bij de hoogste zandduin van Europa, Dune du Pilat. Een prachtig uitzicht gegarandeerd!