Ga naar de homepage

Camping Narbonne-Plage Frankrijk

Narbonne-Plage ligt in een mooie mediterrane omgeving aan de Franse Middellandse Zeekust. Omgeven door groene vlaktes en bebossing en diepblauw water zijn de campings in Narbonne-Plage heerlijke plekjes voor een kampeervakantie. Vanuit uw stacaravan, camper of tent bent u zo bij de zee. Aan de stranden en lopend over de gezellige boulevard kunt u genieten van het uitzicht over het eindeloze water.

Lees meer

Narbonne-Plage is onderdeel van de stad Narbonne, waar u binnen een halfuurtje rijden bent. In deze klassieke stad vindt u enkele mooie gebouwen, zoals het aartsbisschoppelijk paleis, het stadhuis en de prachtige gotische kathedraal. Ook voor de kinderen wordt in Narbonne goed gezorgd. Zo worden elke schoolvakantie speurtochten door de stad georganiseerd. Een mooi eerste uitje dus, tijdens uw vakantie in Narbonne-Plage. Maar de omgeving kent meer bijzondere steden, die vanuit Narbonne-Plage goed te bereiken zijn.

Steden nabij Narbonne-Plage

 • Béziers
  Binnen veertig minuten bent u in de prachtige oude stad Béziers. Te midden van de middeleeuwse gebouwen ligt hier de rooms-katholieke kathedraal Saint-Nazaire, die trots boven alles en iedereen uitsteekt. Maar de stad wordt pas echt magisch door de omgeving: de bossen, rivier en uitgestrekte wijngaarden plaatsen de stad in een wonderlijke setting.
 • Carcassonne
  Carcassonne is nog zo’n buitengewone plek. Deze middeleeuwse vestingstad geldt als een van de grootste trekpleisters van Frankrijk. En terecht, want de karakteristieke middeleeuwse straatjes, kerken en torens geven Carcassonne grote charme. Zijn uw kinderen in voor wat actievers? Dat treft, want aan de rand van de oude stad vindt u een spannend klimparcours.
 • Perpignan
  Spanje is vanuit Narbonne-Plage misschien net iets te ver, maar met een bezoek aan de Franse stad Perpignan kunt u toch nog iets van de Catalaanse sfeer proeven. Met zijn kleurrijke gebouwen en gezellige pleinen is Perpignan een leuke stad voor een dagtrip. Eind augustus wordt hier het muziekfestival Guitares au Palais gehouden. Het festival vindt plaats in het 17e-eeuwse Paleis van de koningen van Majorca.

Speciaal voor de kinderen

Natuurlijk is er in de buurt van Narbonne-Plage ook genoeg te doen voor de kleineren in uw gezin.

 • Neem ze bijvoorbeeld eens mee naar het Afrikaanse reservaat Sigean. Hier bent u op bezoek bij de leeuwen, tijgers en giraffen, die in een reservaat groter dan driehonderd hectares vrij rondlopen. Binnen een halfuur rijden vanuit uw camping in Narbonne-Plage bent u al bij het reservaat.
 • Op zo’n drie kwartier ten noorden van Narbonne-Plage ligt Aqualand Cap d’Agde. Dit waterpretparadijs staat garant voor een leuk dagje uit met het hele gezin.

Op de camping

Het kan niet anders dat de campings in Narbonne-Plage te vinden zijn vlak bij zee. U ligt dan ook vanuit uw mobile home of caravan zo op het strand. Mocht u het schone zwembadwater verkiezen boven dat van de Middellandse Zee, dan is dat geen probleem. De meeste campings hebben namelijk een mooi zwemparadijs of een ruim zwembad. Daarnaast worden er vaak barbecues of muziekavonden georganiseerd. En wat rustiger vermaak bij uw kampeerplaats is ook een optie, zeker aangezien veel campings beschikken over wifi. Op de campings zit u dus goed voor een gezellige vakantie in Narbonne-Plage.

Het weer

Kamperen in Narbonne-Plage aan de Middellandse Zee worden nog mooier door de warme mediterrane zon. Het stranddorp ligt in een van de zonnigste en warmste Franse gebieden. De zomertemperatuur ligt vaak tussen de vijfentwintig en dertig graden, de winters en lentes zijn er zeer aangenaam. En de watertemperatuur van rond de twintig graden is heerlijk. Wordt het u op het strand dus iets te warm, dan kunt u zo in de verkoelende zee springen.