Ga naar de homepage

Camping Agde Frankrijk

Agde, na Béziers en Marseille het oudste stadje van Frankrijk, ligt op een heerlijke vakantieplek. De witte stranden op fietsafstand van de camping in Agde, de binnenstad die de bewogen geschiedenis ademt, de pracht van de omringende natuur: kamperen in Agde is bewonderen.

Lees meer

In de eerste plaats het bewonderen van Agde zelf. De eeuwenoude stadskern is levendig en heeft vele winkeltjes, marktjes en bezienswaardigheden. Agde wordt doorkruist door de rivier de Hérault, die een goede gelegenheid biedt voor pleziervaart en restaurantboten, maar ook voor mooie fietstochten net buiten de stad. De Hérault mondt uit in de Middellandse Zee, dus als u de rivier volgt, komt u vanzelf bij de prachtige stranden en boulevard uit.

Agde met kinderen

Maar in en om Agde is ook genoeg te doen voor de kinderen! En u wilt natuurlijk niet dat uw kroost zich gaat vervelen. Hier enkele tips voor het hele gezin (maar vooral voor de kleintjes):

  • Aqualand
    Dicht bij het strand ligt Aqualand Cap d’Agde, een zwemparadijs met spannende glijbanen en leuke waterklimtoestellen voor de kids. Een heerlijk dagje uit dus voor het hele gezin.
  • Dinoland
    Nog meer spanning in Dinoland, gelegen naast Aqualand. In het dinopark staan levensgrote dinosaurussen, maar uw kinderen kunnen er ook spelletjes spelen, klauteren en springen. En om het helemaal af te maken heeft Dinoland een minigolfbaan.
  • Montpellier
    Montpellier is een bijzondere plaats nabij Agde, waar jong en oud tezamen komen. Binnen een klein uurtje met de auto bent u in deze jonge, bruisende studentenstad met zijn rijke geschiedenis. Maar vooral ook: een groot dierenpark! Ga dus bovenal naar Montpellier om samen met uw kinderen een bezoekje te brengen aan Montpellier Parc Zoologique.

Naar de camping

De campings in Agde liggen op enkele kilometers van de stranden aan de Middellandse Zee. U kunt dus vanuit uw stacaravan of camper binnen enkele minuten het heerlijk zachte zand onder uw voeten voelen. En ligt u liever aan het zwembad dan op het strand, dan kan dat natuurlijk ook. Een camping in Zuid-Frankrijk is namelijk niet compleet zonder zwembad. En dat hebben ze in Agde goed begrepen. Voor meer plezier op de campings zijn er sportvelden, leuke dans- en cabaretavonden en animatie voor uw kinderen.

Het weer

Aan de Middellandse Zee kan het niet anders dan dat de zon schijnt. In Agde is dat niet anders. Zomers zijn temperaturen van boven de vijfentwintig graden eerder regel dan uitzondering. Niet gek dus dat de stad populair is als badplaats. In de lente en het najaar blijven de temperaturen boven de twintig graden, waardoor u ook dan kunt genieten van uw kampeervakantie in Agde.